Σπουδαίοι διεθνούς φήμης καλλιτέχνες θα τιμήσουν τη χώρα μας το Φθινόπωρο, τους οποίους το Αθηναϊκό κοινό αναμένει να τους υποδεχτεί στο Ηρώδειο απολαμβάνοντας ιδιαίτερες βραδιές υψηλού επιπέδου.

Ο David Garrett


Την αρχή θα κάνει στις 16 Σεπτεμβρίου ο μοναδικός στο είδος του, βιρτουόζος βιολιστής και master των crossovers, David Garrett (Ντέιβιντ Γκάρετ). Ο σύχγρονος Paganini, που μεσουρανεί στην ποπ-ροκ σκηνή ενθουσιάζοντας εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την ηλεκτρική του μπάντα, συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και μας υπόσχεται ένα συγκλονιστικό show κάτω από την Ακρόπολη.
David_Garrett_

Ο διεθνής σούπερ σταρ, που “ακροβατεί” ανάμεσα στον Mozart και τους Metallica, ο «διάβολος του βιολιού» όπως τον αποκαλούν, έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο περιζήτητους καλλιτέχνες στην ποπ/ροκ σκηνή σε όλο τον κόσμο. Οι συγκλονιστικές ερμηνείες του σε ροκ επιτυχίες όπως τα “Purple Rain” και “Smells Like Teen Spirit”, οι απίστευτα όμορφες εκδοχές του σε ύμνους όπως τα “Nothing Else Matters” και “November Rain”, οι μοναδικές εκτελέσεις του σε ποπ επιτυχίες όπως “Viva la vida” και “Hey Jude”, καθώς και οι μαγευτικές διασκευές του σε κλασικές μελωδίες όπως η “5η Συμφωνία” του Beethoven και το “Clair de Lune” του Debussy, δημιούργησαν ένα τεράστιο κοινό σε όλο τον κόσμο.
asaf_story_1080x1920

O Asaf Avidan


Λίγες μέρες αργότερα έρχεται στο Ηρώδειο στις 22 Σεπτεμβρίου ο διάσημος τραγουδοποιός από το Ισραήλ ο Asaf Avidan (Ασάφ Αβιντάν). Με ένα από τα πιο διαπεραστικά φαλτσέτα, το θεατρικό του βαρύτονο, το διάσημο ανδρόγυνο παιχνίδι του, τις τόσες πολλές τεχνικές και συναισθήματα, τη φωνή που φωνάζει ψυχή, από τις πιο ιδιαίτερες στην ιστορία της ποπ και ροκ μουσικής που έχει γραφτεί ότι θυμίζει αυτές της Janis Joplin, της Nina Simone και του Jeff Buckley, o Asaf Avidan κάνει την ζωή του τραγούδια από αυτά που στοιχειώνουν τις ζωές όλων μας. Με ιστορίες και στίχους απόλυτα προσωπικούς, ποιητικούς και αφαιρετικούς ανοίγει έναν μουσικό κόσμο ελεύθερο να ταυτιστείς.

Shigeru_Umebayashi

Ο Shigeru Umebayashi


Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου η βραδιά είναι αφιερωμένη στον σπουδαίο Ιάπωνα συνθέτη Shigeru Umebayashi (Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι) ο οποίος θα βρεθεί στο Ηρώδειο μαζί με τη 40μελή Athens Philharmonia Orchestra με την συμμετοχή του σχήματος Alex Drakos Ensemble, υπό τη διεύθυνση του φημισμένου Βέλγου μαέστρου, Dirk Brossé. Ο συνθέτης της αριστουργηματικής μουσικής των ταινιών «2046», «Ιπτάμενα Στιλέτα», «In the Mood for Love», «Η Κατάρα του Χρυσού Λουλουδιού», «Hannibal: Rising», θα μοιραστεί με το ελληνικό κοινό την απόλυτη μουσική αισθητική εμπειρία.


______________

Ο John Malkovich


Ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς όλων των εποχών, ο John Malkovich (Τζον Μάλκοβιτς) καταφθάνει στις 6 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο με το σαρκαστικά απολαυστικό πρότζεκτ «The Music Critic» σε σύλληψη και δημιουργία του Aleksey Igudesman

Ο Aleksey Igudesman δημιουργεί ένα σαρδόνιο μείγμα από τις χειρότερες -και μάλλον απροσδόκητες- μουσικές κριτικές των τελευταίων αιώνων που γράφτηκαν από τους διασημότερους μουσικούς κριτικούς του κόσμου για μερικά από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας μουσικής και ο John Malkovich, με τρομερή επιδεξιότητα, ερμηνεύει το ρόλο του κακού κριτικού που πιστεύει ότι η μουσική του Μπετόβεν, του Σοπέν, του Προκόφιεφ και τόσων άλλων είναι απλώς κουραστική και θλιβερή. Στην παράσταση ερμηνεύονται ζωντανά αποσπάσματα από μουσικές των Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Brahms, Schumann, Debussy, Prokofiev, Ysaÿe, Kancheli, Piazzolla και του δημιουργού της παράστασης Aleksey Igudesman. Στο εξαιρετικό μουσικό σύνολο που συνοδεύει τον John Malkovich συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο διάσημος πιανίστας Hyung-ki Joo.