Στον κινηματογράφο μεταφέρεται το συναρπαστικό μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη «Καπετάν Μιχάλης». Το εμβληματικό βιβλίο θα γίνει ταινία εποχής  σε σκηνοθεσία του Κώστα Χαραλάμπους. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου στην Κρήτη και μάλιστα σε περισσότερες από 40 περιοχές του νησιού.

Επιθυμία των συντελεστών είναι η ταινία να ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα και να αποτελέσει μια μαρτυρία του αέναου Κρητικού φρονήματος για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Τον κεντρικό ήρωα Καπετάν Μιχάλη θα υποδυθεί ο Αιμίλιος Χειλάκης.



Η υπόθεση του έργου

Η πλοκή του μυθηστορήματος και του σεναρίου διαδραματίζεται στην Κρήτη την χρονιά της επανάστασης του 1889 κατά της τουρκικής κυριαρχίας. Κεντρικός ήρωας είναι ο καπετάν Μιχάλης, ένας ασυμβίβαστος Κρητικός, ο οποίος είναι μαυροντυμένος και αξύριστος έως ότου απελευθερωθεί η Κρήτη. Την στιγμή όμως που συναντά την Εμινέ, γυναίκα του αδελφοποιητού του, Νουρήμπεη, τον κυριεύει ένας δαίμονας.

Ο πειρασμός δεν τον αφήνει σε ησυχία και τον αποσπά από αυτό που θεωρεί ιερό καθήκον, την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Τούρκους. Γρήγορα τα πράγματα περιπλέκονται και μια νέα εξέγερση ξεσπά, η οποία θα αλλάξει για πάντα τις ζωές όλων των ηρώων.

Οι συντελεστές της ταινίας

Στην ταινία λαμβάνειουν μέρος πλήθος ηθοποιοί και κομπάρσοι. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές είναι οι: Αιμίλιος Χειλάκης (καπετάν Μιχάλης), Νικήτας Τσακίρογλου, Τζένη Καζάκου, Ιωάννης Παπαζήσης, Αλέκος Συσσοβίτης, Λουκία Μιχαλοπούλου, Σπύρος Μπιμπίλας, Γιώργος Γεροντιδάκης, Αστέρης Πελτέκης, Χάρης Εμμανουήλ, Μάνος Ιωάννου, Νίκος Χίλιος, Γεράσιμος Σοφιανός, Στράτος Χρήστου, Κυριακή Γάσπαρη, Γιώργος Γαρνάβος, Δημήτρης Χαβρές, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Νίκος Νικολάου, Νίκος Αναστασόπουλος, Χρήστος Χαλβατζάρας, Αλέξανδρος Ιωαννίδης, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Σταύρος Καλιγάς κ.ά.

Σενάριο –Σκηνοθεσία: Κώστας Χαραλάμπους / Δ/νση Φωτογραφίας: Κατερίνα Μαραγκουδάκη / Σκηνικά –Κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης
Ηχοληψία: Αντώνης Σαμαράς / Διεύθυνση Παραγωγής: Πάνος Κέκας  

Το έργο τελεί, ως τώρα, υπό την αιγίδα και την ενίσχυση του Υπουργείου Εμπορίου και Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Κρήτης, του ΕΟΤ, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του ΕΚΟΜΕ και των Δήμων της Κρήτης: Ηρακλείου, Αγ. Νικολάου, Ανωγείων. Η Ταινία έχει επίσης την χορηγία των ANEK LINES & BLUESTAR FERRIES και της SKY EXPRESS.