Στον δροσερό Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα τραγουδήσει απόψε 28 Ιουνίου ο Δώρος Δημοσθένους ταξιδεύοντας το κοινό με το ταλέντο και το μπρίο της φωνής του σε υπέροχες στιγμές του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

Τραγούδια του Σινάτρα, του Brian Ferry, του Elvis Costello, αλλά και η μαγεία της μουσικής του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη, του Σπανού, του Χατζηνάσιου και άλλων μεγάλων συνθετών θα δημιουργήσουν μια υπέροχη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. «Νιώθω χαρά και ανυπομονησία για αυτήν τη συναυλία. Στην παράσταση θα ερμηνεύσω τα πιο ωραία ερωτικά τραγούδια, που με αγγίζουν και έχω επιλέξει ο ίδιος» αναφέρει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και τη Μαριάνθη Κουνιά ο Κύπριος καλλιτέχνης.

Ο Δώρος Δημοσθένους ήρθε πριν πολλά χρόνια στην Ελλάδα για να ακολουθήσει το όνειρό του και λόγω των σπουδών του στο Ωδείο Αθηνών, της σκληρής δουλειάς, αλλά και αρκετής τύχης, κατάφερε να συνεργαστεί με κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες και να φτιάξει μια σπουδαία καριέρα.

«Από μικρός είχα όνειρο να γίνω μαέστρος ή τραγουδιστής, καθώς με επηρέασε ο ήχος της κιθάρας που έπαιζε ο πατέρας μου. Την πρώτη φορά που ήρθα στην Ελλάδα μπήκα σε ταξί και ο ταξιτζής με κατέκλεψε. Και αυτό με ξάφνιασε. Μετά άρχισα να προσαρμόζομαι. Η νοοτροπία στην Ελλάδα δεν μου άρεσε. Ήταν η εποχή του ‘90 που όλοι ονειρεύονταν μεγάλα πράγματα και ήθελαν να τα έχουν όλα. Δεν κυνήγησα το όνειρό μου. Το είδα περισσότερο ως εσωτερική ανάγκη και ήθελα να αποκτήσω εφόδια και να μάθω διαφορετικά είδη μουσικής. Και τα πράγματα ήρθανε μόνα τους. Το ένα έφερνε το άλλο. Ο Λάγιος ήταν ο πρώτος που εκτίμησε το ταλέντο μου στην Κύπρο και μου είπε πρέπει να πας στην Αθήνα. Ήρθα, αλλά ήθελα να σπουδάσω πρώτα. Ενώ κάποιος παραγωγός μέσω του οποίου είχα συναντήσει μεγάλους καλλιτέχνες, μου είχε προτείνει να με στείλει σε κάποιες μεγάλες συνεργασίες, εγώ είπα, όχι προτιμώ να πάω πρώτα στο Ωδείο και μετά να ξεκινήσω. Τώρα είναι η εποχή που ο καθένας τρέχει να προλάβει το τρένο. Αυτή υπερκατανάλωση δημιουργεί την κρίση των αξιών. Ο άλλος δεν κάθεται να δουλέψει. Και αν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με κάτι πρέπει να ρίξεις πολύ δουλειά» αναφέρει.

Ωστόσο ο γνωστός καλλιτέχνης είναι αισιόδοξος πως στο εξής θα αναδυθούν νέα και πολύ αληθινά τραγούδια, ως αποτέλεσμα της έμπνευσης που δημιούργησε η περίοδος της καραντίνας. «Ο χώρος της μουσικής πέρασε πολύ δύσκολα τα χρόνια της πανδημίας, αλλά θα επανέλθει και νομίζω πως αυτή η περίοδος του κορωνοϊού έχει εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους να βγάλουν νέα τραγούδια πολύ εσωτερικά και αληθινά. Οι δημιουργοί δεν θα κάνουν μόνο τραγούδια που θα πρέπει να αρέσουν στους άλλους, αλλά θα υπάρξει μια πιο ελεύθερη έκφραση στη δημιουργία τραγουδιών. Με την πανδημία ήρθαμε όλοι πιο κοντά με τον εαυτό μας και αυτή η ανασκόπηση οδηγεί στο να βγαίνουν πράγματα πιο αληθινά» αναφέρει.

Η συναυλία


Το πρόγραμμα της βραδιάς διατρέχει τις εποχές, τα μουσικά είδη, τους ρυθμούς και τους τόπους, περνώντας από τις μελωδίες των Γιαννίδη, Μουζάκη και Θεοδωράκη σε τραγούδια με χορευτική διάθεση των Elvis Presley, Tom Jones, Simon & Garfunkel, Dusty Springfield, Queen αλλά και των Λουκιανού Κηλαηδόνη, Μίμη Πλέσσα και Γιάννη Σπανού.

Τα πιο διάσημα ερωτικά τραγούδια από τον Δώρο Δημοσθένους και την τετραμελή μπάντα του, οι οποίοι μας υπόσχονται πολλές εκπλήξεις, όπως συνηθίζουν άλλωστε σε όλες τις εμφανίσεις τους.