Μια δυνατή ρίζα ενώνει την ιδιαίτερη ιερή εικονογραφία και τις διαδρομές της πίστης μεταξύ της Κύθνου, της Cerignola της Απουλίας και του Τορίνο.

Η εξαιρετική ομοιότητα της βυζαντινής εικόνας της Madonna di Ripalta, που λατρεύεται στην Cerignola της Απουλίας και στο Τορίνο, με αυτήν της Παναγίας Κανάλας στην Κύθνο, μας προσφέρει μια ευκαιρία να ενδυναμώσουμε τις ιστορικά υπάρχουσες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας με μια πρωτότυπη παραδοσιακή ιδιαιτερότητα, που αποκαλύπτει τους αρχαίους υλικούς και πνευματικούς μας δεσμούς.

Mια αντιπροσωπεία από την Ιταλία, συμπεριλαμβανομένων κληρικών και πολιτών, θα φτάσει στην Κύθνο συνοδεύοντας από την Ιταλία εικόνα της Madonna di Ripalta, η οποία θα δωρηθεί στον Δήμο Κύθνου.

Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν από μουσικoχορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή τριών εξεχόντων Ιταλών καλλιτεχνών, των μουσικών Simone Campa και Domenico Celiberti και της χορεύτριας Maristella Martella.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022
Παναγία Κανάλα, ώρα 18.00 μμ.

Προσκύνημα της Ιταλικής αντιπροσωπείας που θα συνοδεύεται από τον Ιερέα DonLuca στην Παναγία Κανάλα, προσευχή, συνάντηση των δύο εικόνων και των πιστών.

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Πλατεία Δημαρχείου, Χώρα, ώρα 11.00 πμ.

Τελετή δωρεάς στην Κύθνο της εικόνας της Madonnadi Ripalta που είναι πολιούχος της Cerignola στην Νότια Ιταλία και λατρεύεται και στην πόλη του Τορίνο.Συνάντηση των Δημοτών της Κύθνου με την Ιταλική αντιπροσωπεία.

Θεατράκι Δρυοπίδας ώρα 21.00 μμ.
Ελληνο-Ιταλική γιορτή

Παραδοσιακές μουσικές και χοροί από Ελλάδα και την Ιταλία.Προσκεκλημένοι από την Ιταλία οι μουσικοί Simone Campa και Domenico Celiberti και η χορεύτρια Maristella Martella, με τη συμμετοχή ντόπιων μουσικών και χορευτών.