Η Έκθεση Βιβλίου Πειραιά ανοίγει και πάλι. Το μεγαλύτερο θερινό πολιτιστικό γεγονός του Πειραιά επιστρέφει από τις 3 έως τις 19 Ιουνίου στο Πασαλιμάνι, με δεκάδες περίπτερα γεμάτα βιβλία για μικρούς και μεγάλους, με παλιούς και ακυκλοφόρητους τίτλους, εκδότες από όλη την Ελλάδα και συγγραφείς που θα αναμένουν τους αναγνώστες τους για να τους γνωρίσουν από κοντά.

Μετά από δύο χρόνια απουσίας από τα πολιτιστικά δρώμενα, ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά, μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για την προώθηση του Βιβλίου ως πολιτιστικό αγαθό αλλά και για την εν γένει προώθηση του Πολιτισμού, διοργανώνει και φέτος για τριακοστή τέταρτη χρονιά αυτήν την έκθεση βιβλίου στο Πασαλιμάνι . Πρόκειται για μια εκδήλωση – θεσμό πλέον, άμεσα συνδεδεμένη με τα πολιτιστικά δρώμενα του Πειραιά.

Στην Έκθεση συμμετέχουν εκδοτικοί οίκοι από όλη την Ελλάδα και κατά τη διάρκειά της το Πασαλιμάνι γίνεται πόλος έλξης για τους φίλους του βιβλίου από όλη την περιφέρεια Αττικής.
thumbnail_EVP_Photo

Οι εκδηλώσεις


Και φέτος, όπως και κάθε χρόνο η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι συνοδεύεται από πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς, εικαστικά δρώμενα, με αφορμή το βιβλίο, για τους μικρούς μας φίλους και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Το βιβλίο υπήρξε ανέκαθεν το βασικότερο και σπουδαιότερο εργαλείο για τη μόρφωση και πνευματική καλλιέργεια της ανθρωπότητας. Σε μια περίοδο που αξίες και ιδανικά δέχονται ολομέτωπη επίθεση από την υποκουλτούρα, η διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων, αποτελεί ουσιαστικό στήριγμα στη προσπάθεια για βελτίωση και ανάπτυξη του πνευματικού μας επιπέδου.

Η κλασική βόλτα του Ιουνίου στο Πασαλιμάνι επιστρέφει και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε άμεση επαφή με το βιβλίο, να το ξεφυλλίσουν και να διαλέξουν μέσα από πληθώρα τίτλων και να ζήσουν αυτή την υπέροχη εμπειρία πλάι στη θάλασσα του Πειραιά.