Η θεατρική επιτυχία «Άνθρωποι και Ποντίκια» του Βασίλη Μπισμπίκη έρχεται για μια ακόμα φορά το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 16.00 

στον Cartel Τεχνοχώρο που στεγάζεται στο κτίριο της οδού Λεγάκη 7 στου Ρέντη.

Για τους ελάχιστους που  δεν πρόλαβαν να δουν  την εξαιρετική  παράσταση  που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και πυροδότησε συζητήσεις για τον σημερινό ρόλο του θεάτρου και τη μετεξέλιξή του σε κοινωνικό εργαλείο και τρόπο δράσης, O ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ CARTEL και ο Βασίλης Μπισμπίκης τους δίνουν την ευκαιρία να την  απολαύσουν!

 

Πιστή στη φιλοσοφία της για τη διαρκή αναζήτηση νέων τρόπων έκφρασης, η Ομάδα Cartel  με συμπαραγωγό το  Onassis Culture προτείνει μια διαφορετική προσέγγιση στην έννοια της μαγνητοσκοπημένης εκδοχής μιας θεατρικής παράστασης.





Ο Βασίλης Μπισμπίκης με μια παράσταση ακραίου ρεαλισμού αφηγείται τη ζωή δύο εκτοπισμένων ψυχών, του Βασίλη και του Λένου, στην περιοχή του Ρέντη, μέσα σε βιομηχανικές αποθήκες και εργοστάσια, όπου αναζητούν δουλειά.


Οι ήρωες τού «Άνθρωποι και ποντίκια» είναι εργάτες ταλαιπωρημένοι από τη δουλειά και τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν. Αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό και, κυρίως, την ανάγκη για ένα μεροκάματο. Ο ρατσισμός, το απατηλό όνειρο για μια μικρή ιδιοκτησία, η δύναμη της φιλίας, η σημασία της ελπίδας, τα ιδανικά της αφοσίωσης, της πίστης, της αυτοδιάθεσης και της αλληλεγγύης, είναι τα στοιχεία της διαχρονικότητας του αριστουργήματος του Τζον Στάινμπεκ.

 Παίζουν οι: Βασίλης Μπισμπίκης, Δημήτρης Δρόσος, Μαίρη Μηνά, Στέλιος Τυριακίδης, Μάνος Καζαμίας, Γιώργος Σιδέρης, Γιανμάζ Ερντάλ, Λευτέρης Αγουρίδας, Αγγέλα Πατσέλη, Μάρα Ζαλώνη, Ερατώ Αγγουράκη, Δημήτρης Γαλάνης, Διονύσης Κοκκοτάκης.


Εισιτήρια στο viva.gr  
Σαβ, 4/616:00

Άνθρωποι και ποντίκιαCartel Τεχνοχώρος - Αγ. Ιωάννης Ρέντης, Αττική
από12€