Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αγγελάκη η μυθιστορηματική βιογραφία της Αδαμαντίας Ζαφειροπούλου - Κουκουμέλη με τίτλο «Λόγια αληθινά παραμυθένια».

Μια βιωματική αφήγηση με γυναικείο, ευαίσθητο λόγο και αισιοδοξία για την πορεία μιας ολόκληρης ζωής.

«Δεν είναι και πολύ συνηθισμένο ν’ αραδιάζεις έτσι απλά, χύμα, τα κομματάκια της ζωής σου, χρωματιστά χαρτάκια του παζλ, σε κοινή θέα. Δεν είναι ούτε συνηθισμένο, ούτε εύκολο, μα την αλήθεια. Είναι κάπως δύσκολο να διαλέξεις τι θα πεις και τι θα κρύψεις. Όμως μια και το πήρα απόφαση, κάνω μία μεγάλη βουτιά στην ταραγμένη θάλασσα της μοίρας μου κι ό,τι βρέξει ας κατεβάσει».

Αναμνήσεις από μια ζωή με εναλλαγές -άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. Από τα φτωχικά παιδικά χρόνια, την έλλειψη τρυφερότητας, τη στέρηση της αγκαλιάς στον άγνωστο δρόμο της ζωής, στον αγώνα για επιβίωση, στην αποδοχή της πραγματικότητας και στην προσπάθεια της αναγνώρισης. Μια εξομολόγηση απωθημένων επιθυμιών αλλά και δραματικών απροόπτων μιας ζωής ενός μέσου άλλα ξεχωριστού ανθρώπου, που αποφάσισε με το βιβλίο του να «μιλήσει» και να μεταφέρει την αισιοδοξία του και την πίστη στην αξία της ζωής.

Αδαμαντία Ζαφειροπούλου - Κουκουμέλη: «Λόγια αληθινά παραμυθένια»

Βιογραφικό

Η Αδαμαντία Ζαφειροπούλου – Κουκουμέλη κατάγεται από το Αίγιο και την Κνωσό. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Είχε την τύχη να πετάξει με τα φτερά της Ολυμπιακής για είκοσι πέντε ολόκληρα χρόνια, ως Ιπτάμενη Συνοδός. Έτσι της δόθηκε η ευκαιρία, όχι μόνον να ταξιδέψει σε όλες τις ηπείρους, αλλά να γνωρίσει και να μελετήσει πολιτισμούς και ανθρώπους από πολλές χώρες. Μία εμπειρία μοναδική.

Έχει εκδώσει επτά ποιητικές συλλογές, αφιερωμένες σ’ εκείνους που αγάπησε και στους τρεις γιους της.

Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και κοσμήματος, στην Αθήνα και τη Χαλκίδα, όπου κατοικεί μονίμως από το 2004 (Βασιλικό).

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και της Académie Nationale de Lutèce Paris.

Έργα της

Αγάπης νότες (1992), Αθήνα
Στου άπειρου τ’ ατλάζι (1993), Αθήνα
Χείλια-φιλιά-κοχύλια (1994), Αθήνα
Bonjour a l’ espoir (1995), Αθήνα
Στ’ ουρανού τα μονοπάτια (1997), Αθήνα
Μια ζωή αγάπη (2000), Αθήνα
Ελπίδας λόγια (2010), Αθήνα

Αδαμαντία Ζαφειροπούλου - Κουκουμέλη: «Λόγια αληθινά παραμυθένια»