Άννα Καλαϊτζίδου είναι ηθοποιός και αποφοίτησε από τη ∆ραµατική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος το 2001. Παίζει στο θέατρο είκοσι δύο χρόνια και αυτό το χρονικό διάστηµα τη θαυµάζουµε µέσα από το σίριαλ του Mega «Σκοτεινή θάλασσα».

«Είµαι µέλος της οικογένειας ∆ελλή, που κινεί τα νήµατα στο Μεσολόγγι. Είµαι αντιδήµαρχος, υποψήφια δήµαρχος της πόλης του Μεσολογγίου και συγγενής πολλών που εµπλέκονται στην ιστορία. Μπορώ να πω ότι είµαι σε µια ουδέτερη ζώνη. Ούτε πολύ καθαρή είµαι, αλλά ούτε έχω βουτηγµένα τα χέρια µου στην παρανοµία», λέει σχολιάζοντας τον ρόλο της.

Όπως αναφέρει, η τηλεοπτική σειρά έχει εξαιρετικούς συντελεστές, πολύ καλό σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας, πάρα πολύ καλό καστ και πολύ καλή µουσική. «Έχει δοθεί χρόνος στα γυρίσµατα, δεν υπήρξε πανικός, όπως γίνεται σε καθηµερινές σειρές ή σε σειρές που έχουν ανάγκη να βγάλουν άµεσο αποτέλεσµα και πιο γρήγορα επεισόδια.

Ηταν µια ευτυχής συγκυρία για να φτιάξουν ένα αποτέλεσµα που έχει ένα ενδιαφέρον πολύ περισσότερο από άλλες δουλειές».

Άννα Καλαϊτζίδου στα Παραπολιτικά: Μου αρέσει να µη µε ξέρουν

Αυτή την περίοδο, η ηθοποιός ήταν στο ∆ΗΠΕΘΕ Καβάλας για «Το σφαγείο του έρωτα», µια παράσταση που σκηνοθέτησε ο Θοδωρής Γκόνης. «Η θεµατική του είναι πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς αφορά το πώς µαθαίνουµε µέσα από την παράδοση την αποδοχή της γυναικείας κακοποίησης. ∆ηλαδή, αν πάµε στο δηµοτικό τραγούδι “Ο Μενούσης” και σε όλα αυτά τα δηµοτικά τραγούδια, θα βρούµε πολλή γυναικεία κακοποίηση», σχολιάζει.

Είναι ένας άνθρωπος που δεν της αρέσει ιδιαίτερα η διασηµότητα ούτε η αναγνωρισιµότητα. ∆εν έχει Facebook ούτε Ιnstagram, δεν κινείται γενικά στα social media και προσπαθεί να είναι πάντα χαµηλών τόνων.

«Μου αρέσει να µη µε ξέρουν οι άνθρωποι. Αυτό που µε ενδιαφέρει είναι να µε γνωρίζουν µέσα από τη δουλειά µου. Έως εκεί», αναφέρει.

Η Άννα Καλαϊτζίδου στα Παραπολιτικά: Μου αρέσει να µη µε ξέρουν

Για τα επόµενα σχέδιά της, η Άννα Καλαϊτζίδου µάς αποκαλύπτει ότι θα συµµετάσχει στο Φεστιβάλ Επιδαύρου. «Θα είµαι στη µικρή Επίδαυρο, στην παράσταση “Οι επιτρέποντες, που είναι µία από τις σηµαντικότερες κωµωδίες του Μενάνδρου, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου».

Αυτή η περίοδος είναι ανακουφιστική για τους ηθοποιούς, αφού τα προηγούµενα χρόνια ο κλάδος δοκιµάστηκε σκληρά. «Πολύ, θα έλεγα. Φάγαµε πολύ µεγάλη πίκρα και πολύ µεγάλη απαξίωση. Ο χώρος µας δεν έχει συνέλθει ακόµη, ενώ βρισκόµαστε στα απόνερα αυτής της κατάστασης. Είναι πολύ περίεργο, γιατί στο επάγγελµά µας δεν έχουµε καµία σιγουριά. Οι δουλειές που κλείνονται, εκτός από τους κρατικούς φορείς -και αυτούς µε αµφισβήτηση-, δεν είναι σίγουρο αν θα ολοκληρωθούν, αν θα γίνουν.

Εγώ έχω χάσει πάρα πολλές δουλειές, έχουν ακυρωθεί συµφωνίες, οπότε έχω µείνει χωρίς δουλειά. Κυριαρχεί µια τρέλα αυτή την περίοδο, η οποία ελπίζω να σταµατήσει σύντοµα».

Η Άννα Καλαϊτζίδου στα Παραπολιτικά: Μου αρέσει να µη µε ξέρουν

Όλες αυτές οι συµπεριφορές στο «#ΜeΤoo» που είδαµε να εκδηλώνονται γίνονται από σκηνοθέτη προς ηθοποιούς. Ο σκηνοθέτης τελικά είναι αυτός που κρατάει το «µαστίγιο»; «Όχι, σίγουρα. Είναι ο άνθρωπος που έχει τη µεγαλύτερη εξουσία µέσα σε µια πρόβα. Ο σκηνοθέτης είναι αυτός που έχει φανταστεί και είναι υπεύθυνος για το σύνολο. Έχει την εξουσία όσον αφορά το καλλιτεχνικό κοµµάτι, όχι το προσωπικό των ανθρώπων», καταλήγει η Άννα Καλαϊτζίδου.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η σειρά «Σκοτεινή θάλασσα» επιστρέφει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες τη Δευτέρα 2 Μαΐου. Τα τελευταία τέσσερα επεισόδια θα μεταδοθούν Δευτέρα 2, Τρίτη 3, και Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Μαΐου 2022, στις 23:20.

Η Άννα Καλαϊτζίδου στα Παραπολιτικά: Μου αρέσει να µη µε ξέρουν