Η Sianti Gallery την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 στις 19:00 εγκαινιάζει την ατομική έκθεση της Λίλας Μπελιβανάκη με τίτλο "View Master".

Ο τίτλος, εμπνευσμένος από το θρυλικό παιχνίδι της δεκαετίας των 80s, αποτυπώνει ακριβώς αυτό που υποδηλώνει. Σύγχρονες ιστορίες της καθημερινής ζωής σε έναν τρισδιάστατο φόντο με σατυρική διάθεση, αποδίδονται με μία σχεδόν σουρεαλιστική ωμότητα. Τα πρόσωπα, που συμμετέχουν, είναι αναγνωρίσιμα οικεία με παραμορφωμένα τα φυσικά χαρακτηριστικά αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό ότι ο καθένας μας έχει τον ρόλο του στο θεατρικό σανίδι της ζωής.
83060ef6-3430-93c7-1dfa-a932b93630d6

Η έκθεση


Από τις 8 μέχρι τις 30 Απριλίου 2022 το φιλότεχνο κοινό μπορεί να θαυμάσει αυτή την αρτίστικη προβολή της καθημερινότητας, που επιμελείται ο ιστορικός τέχνης Γιώργος Μυλωνάς.

Ο ίδιος χαρακτηριστικά γράφει: "Η Μπελιβανάκη μιλάει για πράγματα σοβαρά με τρόπο ζωντανό και παλλόμενο από τους ήρωές της. Το σύνολο αυτής της δουλειάς είτε ως graphic novel, είτε ως μια τοιχογραφία εποχής που απλώνεται και εκτός συνόρων υποδεικνύεται από ένα απλό στυλό (ball-pen) σε διάφορα χρώματα. Η ζωγραφική της έχει την οξύτητα του χρώματος που παραπέμπει στην παλέτα του Todd Schorr. Τα anime και τα μάνγκα κόμικς έχουν ποτίσει τα έργα της όχι με την ακαδημαϊκή εργασία αλλά με την παραμόρφωση στην οποία το βλέμμα είναι μαθημένο ακόμα και από τις selfies".
03c089d3-0dbd-3a46-d0a5-dae770c91436

Τελικά, η Λίλα ζωγραφίζει με ανατριχιαστική ηρεμία, προσήλωση και μαστοριά την ίδια στιγμή που χορογραφημένες πράξεις βίας και έρωτα μετεωρίζονται ανάμεσα στις σοβαρές ανησυχίες και την αναλώσιμη διασκέδαση, στην αλήθεια και την παραίσθηση.
thumbnail_IMG_2991

Γι’ αυτό άλλωστε ο Μυλωνάς υπερασπίζεται με θέρμη: "Οι προμηθεϊκοί ήρωες της Λίλας δεν μας αφήνουν να πιστέψουμε ότι πρόκειται για όνειρο ή για παραμύθι. Έχουν βάση ρεαλιστική, αλλά στην πραγματικότητα ακροβατούν ανάμεσα στο κωμικό και στην τραγωδία. Έτσι, όσο πιο μεγάλοι «υψώνονονται» στα μάτια του θεατή, τόσο πιο μεγάλη είναι η πτώση τους".