Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Κατερίνα Ευαγγελάτου (στην πρώτη δια ζώσης συνέντευξη από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της), παρουσίασε σε ειδικά για την περίσταση διαμορφωμένη αίθουσα τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης και τη νέα οπτική ταυτότητα του θεσμού, παρουσία της ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ.

Εβδομήντα περίπου παραγωγές και 2000 καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένους θα φιλοξενήσει η πολυσυλλεκτική 67η έκδοση του φεστιβάλ στην Πειραιώς 260, στο Ηρώδειο και στην Επίδαυρο. Ανάμεσα τους συναντάμε μεγάλα σχήματα και ονόματα τόσο της διεθνούς όσο και της εγχώριας σκηνής, όπως τους Μαξ Ρίχτερ, σερ Τζον Έλιοτ Γκάρντινερ, Πάτι Σμιθ, Λόρι Άντερσον, Μίσα Μάισκι, Ρος Ντέιλι, Φιλίπ Κεν, Ίβο βαν Χόβε, Κριστιάν Ζαταΐ, Μάρτιν Τσίμμερμαν, Λεωνίδα Καβάκο, Μαρία Φαραντούρη, Γιάννη Χουβαρδά, Βασίλη Παπαβασιλείου κ.α.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου μιλώντας σημείωσε τις επιπτώσεις της πανδημίας, τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές τονίζοντας ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά στο νέο σοκ του πολέμου της Ουκρανίας και καταδίκασε απερίφραστα τη ρωσική εισβολή. Σημείωσε ότι η φετινή ανακοίνωση είναι ξεχωριστής σημασίας μετά τις περιόδους '20 και '21 που χτύπησαν το φεστιβάλ στο νευραλγικό του κέντρο, με περιορισμούς που επηρέασαν το πρόγραμμά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2022