Ματωμένες λέξεις -Δια στόματος Παλαιών Πατρών Γερμανού

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις από τις εκδόσεις Αγγελάκη το θεατρικό έργο του Μάνου Καλύβα «Ματωμένες λέξεις - Δια στόματος Παλαιών Πατρών Γερμανού».

Η πραγματική όψη της Ελληνικής επανάστασης του 1821 δεν περιέχει μόνο ηρωικές στιγμές αλλά και σκοτεινά σημεία που όποιος τα γνωρίζει αισθάνεται την απογοήτευση να τυλίγει την ψυχή του.

Μέσα από τα απομνημονεύματα του Παλαιών Πατρών Γερμανού ξετυλίγεται μια ιστορία όπου η παράδοση και τα γραπτά κείμενα αποκαλύπτουν απόκρυφες πτυχές μιας σκοτεινής περιόδου με λαμπερό περιτύλιγμα.

Ποιος ήταν ο πραγματικός ρόλος της εκκλησίας στην απελευθέρωση και αναγέννηση του έθνους; Οι ιεράρχες πολέμησαν και στήριξαν την επανάσταση ή εσκεμμένα υποβαθμίστηκαν από τους πολιτικούς του αγώνα; Μια ιστορία μέσα από την επίσημη ιστορία, στηριγμένη σε πηγές και έγκριτες μαρτυρίες φέρνει στην επιφάνεια πτυχές που δεν είναι ευρέως γνωστές αλλά είναι αληθινές και μας διδάσκουν ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Περισσότερες πληροφορίες
Θεατρικό του Μάνου Καλύβα
Εκδόσεις ΑΓΓΕΛΑΚΗ
ΤΙΜΗ: 12 ευρώ
ΣΕΛΙΔΕΣ: 104



Βιογραφικό του Μάνου Καλύβα

Ο Μάνος Καλύβας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά με ειδίκευση στην οικονομική ανάλυση δεδομένων στο πανεπιστήμιο Πειραιά. Είναι δημόσιος υπάλληλος, έγγαμος και έχει τρία παιδιά.

Ασχολείται από το 2002 με τη μελέτη της ελληνικής, ρωμαϊκής και ευρωπαϊκής ιστορίας με ιδιαίτερη έμφαση στις στρατιωτικές τακτικές, τις αιτίες και αφορμές των πολεμικών συγκρούσεων και τις συνέπειές τους στον πολιτικό - οικονομικό τομέα των κρατών. Συνεργάζεται επίσης με διάφορα περιοδικά ιστορικού περιεχομένου.

Έργα του Μάνου Καλύβα:
«Από το βράδυ του Μαρένγκο στον ήλιο του Αούστερλιτς», ιστορικό μυθιστόρημα, εκδ. Αγγελάκη, 2013
«Έρωτας στην κόψη του ξίφους. Χαιρώνεια 338 π.Χ.», ιστορικό μυθιστόρημα, εκδ. Αγγελάκη, 2014
«Το μυστικό του χρόνου - Αννίβας 183 π.Χ.», ιστορικό μυθιστόρημα, εκδ. Αγγελάκη, 2017
Aγγλική έκδοση: «The secret of time», 2019
«Το Ρέκβιεμ της κόλασης», ιστορικό μυθιστόρημα, εκδ. Αγγελάκη, 2021
«Ματωμένες λέξεις», θεατρικό, εκδ. Αγγελάκη, 2022



ΤΙΤΛΟΣ: Στο όνομα της αγάπης

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αγγελάκη το θεατρικό του Μάνου Καλύβα «Στο όνομα της αγάπης». Πόσο εύκολα μπορεί ένα απλό γεγονός να προκαλέσει ολοκληρωτικό χάος; Όταν καλά κρυμμένα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια τότε οι άμυνες των ανθρώπων καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι.

Επτά τουρίστες που επισκέπτονται ένα κάστρο στην Τρανσυλβανία ανακαλύπτουν σταδιακά ότι έχουν περισσότερα κοινά από όσα θα μπορούσαν να φανταστούν. Θα καταφέρουν να το διαχειριστούν ή θα χαθούν στα σκοτεινά μονοπάτια του παρελθόντος; Ο μυστηριώδης ξεναγός σκοπεύει να τους βοηθήσει ή έχει κρυφά σχέδια για εκείνους; Έχει πραγματικά ο άνθρωπος τη δύναμη να επικρατήσει απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό ή το θηρίο που υποθάλπει θα τον καταπιεί βγαίνοντας τελικά στην επιφάνεια; Ίσως μέσα από το ταξίδι των προσώπων του έργου να δοθούν απαντήσεις που ενδεχομένως είναι σκληρές, αλλά αγγίζουν την αλήθεια.

Ο χαρακτήρας του ανθρώπου είναι αδύνατο να αλλάξει, όμως υπάρχει κάτι ακόμα πιο επίπονο, ο πόνος μιας αγάπης που χάθηκε και δεν πρόκειται να επιστρέψει ποτέ.

Περισσότερες πληροφορίες
Θεατρικό του Μάνου Καλύβα
Εκδόσεις ΑΓΓΕΛΑΚΗ
ΤΙΜΗ: 12 ευρώ
ΣΕΛΙΔΕΣ: 110