Μάλιστα, «κατέβασε» την παράσταση που έκανε µεγάλη επιτυχία στη θεατρική Αθήνα, «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», και παράλληλα ετοιµάζει το τελευταίο του σίριαλ στην τηλεόραση, µε τίτλο «Το πεφταστέρι».

Πριν όµως έρθουµε στα «δικά του», ο Χάρης Ρώµας µίλησε στη στήλη για τα τρέχοντα γεγονότα της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία. Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ότι είναι σοκαριστικό το 2022 στην Ευρώπη και τη ∆ύση να γίνεται αυτή η ωµή επίθεση.

Oργή για την επίθεση στην Ουκρανία

«Ευτυχώς, βλέπω ότι υπάρχει αντίδραση και ότι αυτή η περιβόητη κοιµισµένη Ευρώπη ξυπνάει. Μπορεί να µην ξέρει ακόµη µε ποιον τρόπο θα οµαδοποιηθεί αυτή η οργή, αλλά η οργή υπάρχει και τη βλέπω να ξυπνάει και µε κάνει υπερήφανο. Για όλο αυτό που συµβαίνει εγώ προσωπικά ντρέποµαι και εξοργίζοµαι, όµως βλέπω ότι είναι και πάρα πολλοί άλλοι µαζί µου. Η µεγάλη µερίδα του κόσµου είµαι σίγουρος ότι βλέπει αυτή τη στυγερή
στάση του Πούτιν και την καταδικάζει απερίφραστα».


Το μεγαλύτερο μέρος της καλλιτεχνικής μου ενασχόλησης θα σταματήσει, αν εκλεγώ Δήμαρχος Χαλανδρίου στις επόμενες εκλογές

Τι γίνεται µε τη δική του επαγγελµατική πορεία; Είναι έτοιµος να εγκαταλείψει την τέχνη του ηθοποιού-σεναριογράφου και σκηνοθέτη, για να ασχοληθεί αποκλειστικά µε την πολιτική;

«Το µεγαλύτερο µέρος της καλλιτεχνικής µου ενασχόλησης θα σταµατήσει, αν εκλεγώ δήµαρχος Χαλανδρίου στις επόμενες κάλπες. Καταλαβαίνω πως το να είσαι επικεφαλής µιας πολύ µεγάλης οµάδας, µιας πόλης ουσιαστικά, έχει πολύ µεγάλες απαιτήσεις και θέλω να ανταποκριθώ πλήρως σε αυτή τη µεγάλη ευθύνη που θα αναλάβω. ∆εν λέω ότι θα αποκλειστώ από την καλλιτεχνική µου ταυτότητα, γιατί καλλιτέχνης γεννήθηκα και καλλιτέχνης θα πεθάνω, και αυτό θα µε συνοδεύει και στην πολιτική µου ζωή.

Πρώτα από όλα θεωρώ ότι ως πολιτικό θα µε κάνει πιο συµπαθητικό η καλλιτεχνική µου ταυτότητα, γιατί θα είµαι πιο ευαίσθητος πολιτικός. Αλλά και στην περίπτωση που πάθω στέρηση, αποκοµµένος από κάθε καλλιτεχνική µου ενασχόληση, θα κινούµαι πολύ επιλεκτικά. Το να παίξω στο θέατρο σε κάτι πολύ στοχευμένο, για κάποιους λίγους μήνες αν πρόκειται για μία μεγάλη θεατρική κρατική σκηνή, και ένα άλλου είδους ρεπερτόριο μπορεί να το κάνω. Αν πρόκειται για κάποιες παραστάσεις ένα καλοκαίρι να παίξω στην Επίδαυρο ή στο Ηρώδειο μπορεί να το κάνω. Ίσως αυτό σκέφτομαι μπορεί να με βοηθήσει να κάνω και τις καλύτερες εμφανίσεις της καλλιτεχνικής μου καριέρας τελικά.


H πρόταση του Alpha

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και η πρόταση του Alpha για remake κάποιων μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών, του παλιού αγαπημένου ελληνικού κινηματογράφου.

Ήταν δυνατόν να μην δεχθώ να διασκεδάσω και να υποδυθώ τον θρυλικό "Μαυρογιαλούρο"; Με αυτόν τον τρόπο κλείνω το μάτι στον θεατή και εξορκίζω την κατάρα, του να γίνω στην αληθινή ζωή άλλος ένας επιβλαβής και αφελείς πολιτικός».

Πιστεύει ότι η προσωπικότητά του, που είναι διαποτισµένη από ένα καλλιτεχνικό φως, θα βοηθήσει τον δήµο να αποκτήσει καινούργια ώθηση σε ολόκληρο τον πολιτισµό της πόλης.

«Και όχι µόνο µε την έννοια των παραστάσεων, που διάφοροι πολιτικοί αντίπαλοι θέλουν να µου προσάψουν ως µοναδική µου ενασχόληση ή ιδιαιτερότητα. Ούτε κατά διάνοια. Προτάσσω τον πολιτισµό, µε πρώτο τον πολιτισµό της καθηµερινότητας, που είναι τα σκουπίδια, η καθαρή πόλη, η φωτισµένη πόλη, η ασφαλής πόλη και η πόλη που σέβεται τον κάτοικο. Θέλω να ασχοληθώ µε τον πολιτισµό των σχέσεων των κατοίκων και θα προσπαθήσω µε κάθε τρόπο ο δηµότης να µη συµπεριφέρεται επιθετικά στους άλλους δηµότες».


Βασίζομαι στους δημότες

Όσον αφορά την τελική έκβαση των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο ίδιος αισθάνεται ότι θα έχει µεγάλη νίκη και εξηγείται:

«Βασίζοµαι ξεκάθαρα στους δηµότες, στη µεγάλη µερίδα του κόσµου, που επί χρόνια ακολουθεί την τέχνη µου και τώρα είναι έτοιµοι να µε στηρίξουν για το Χαλάνδρι. Άλλοι προσπαθούν να πάρουν στήριξη από κόµµατα, γιατί φοβούνται ότι αυτή µπορεί να είναι η µοναδική που θα λάβουν.

Εγώ στράφηκα από την αρχή στην πλατιά µάζα, που γνωρίζει πόσο σοβαρά αντιµετωπίζω το καθετί µε το οποίο καταπιάνοµαι. Πιστεύω ότι ο περισσότερος κόσµος θέλει τον δήµο χωρίς έντονο κοµµατικό πρόσηµο. Αν και έχω ισχυρή πολιτική άποψη, ως δηµοτικός άρχοντας δεν θα επέβαλλα ποτέ ένα Χαλάνδρι “γαλάζιο”, “κόκκινο” ή “πράσινο”, γιατί ξέρω απλώς ότι πρέπει να επιδιώξω να δηµιουργήσω έναν δήµο πολύχρωµο και, κυρίως, φωτεινό».


Δύο βήματα μπροστά σε όλα

Τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα και καθόλου αόριστα. Όπου έχω πει τις ιδέες μου για τον Δήμο τις έχουν υποδεχτεί με μεγάλο ενθουσιασμό και νομίζω ότι θα θριαμβεύσουμε. Το όνειρο μου είναι ένας Δήμος πρότυπο σε όλα. Να είμαστε δύο βήματα μπροστά σε όλα. Όπως θαυμάζω τον Δημήτρη Παπαστεργίου που κατάφερε να κάνει έναν δήμο πρότυπο τα Τρίκαλα, θέλω και εγώ αυτό, και ακόμη περισσότερο.

Μετά από όσα προείπα φανταστείτε την έκπληξη και μέγιστη τιμή, όταν η κορυφή της πολιτικής πυραμίδας του τόπου μου εξέφρασε την διάθεση για απόλυτη στήριξη λέγοντας "αν και δεν είστε ο νεότερος υποψήφιος πιστεύουμε ότι εσείς πλέον αντιπροσωπεύετε το νέο στο Χαλάνδρι"».