Ο Νότιος Χώρος Τέχνης & Δράσης μετά από 9ετή παρουσία στη Βούλα, μετακόμισε, στο Ελληνικό, σε έναν όμορφο και φιλόξενο χώρο με άνετες και ακόμα πιο μεγάλες αίθουσες.

Εκεί θα συναντήσει μια νέα δημιουργική περίοδος με νέες δράσεις, μαθήματα, σεμινάρια και δραστηριότητες ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε. Ο χώρος που φέτος γιορτάζει την πρώτη του δεκαετία έχει εκπαιδεύσει 3.212 μαθητές παραδίδοντας μαθήματα σε 15.120 ώρες.
 

Τα μαθήματα


Στο χώρο του Νοτίου λειτουργούν τρία θεατρικά τμήματα, ενηλίκων, εφήβων και θεατρικό ραδιόφωνο από έμπειρους καθηγητές, με ανάλογη θεατρική εμπειρία. Τα θεατρικά έργα πραγματοποιούνται πάντα, σύμφωνα με την επιλογή των μαθητών – ηθοποιών.

Παράλληλα ο Νότιος μέσω μιας ευρείας γκάμας μαθημάτων, (Φωτογραφίας, Ζωγραφικής, Αργυροχοΐας, Ψηφιδωτού, Κινηματογράφου, Ιστορία της Τέχνης, Γλυπτικής) διοργανώνει δράσεις και ανταλλαγές ιδεών. Φέτος στις δράσεις του Νοτίου, εντάχθηκε και μάθημα Αστρολογίας.

Το ενδιαφέρον δε των φίλων του Νοτίου όλα αυτά τα χρόνια για τις παραδοσιακές τεχνικές: Πλέξιμο, Βελονάκι, και Ραπτική ήταν μεγάλο γι΄αυτό και το εξέλιξαν με νέα τμήματα, περισσότερα σχέδια και υλικά.

Για τους μικρούς μας φίλους λειτουργούν τμήματα Ζωγραφικής και Εικαστικών προσφέροντας τους την δυνατότητα να εκφράσουν το ταλέντο τους, με το οποίο καταφέρνουν κάθε φορά να μας εκπλήσσουν όλο και περισσότερο.

Στο Νότιο τη σωστή έκφραση την ονομάζουν «Δημιουργική Γραφή». Μέσα από τα μαθήματα και τις δράσεις  δίνετε η δυνατότητα να γνωρίσετε τον εαυτό σας σε βάθος. Η κατανόηση του εαυτού μας και ο τρόπος που τον βελτιώνουμε είναι η μεγαλύτερη δύναμη.

Πληροφορίες στη σελίδα: www.notios.gr