Στο πλαίσιο της έκθεσης «1821, οπτική μιας Επανάστασης», που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Ιούλιο και Νοέμβριο στο Πολεμικό Μουσείο υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και την υποστήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, δημιουργήθηκε το ομώνυμο επετειακό, σκληρόδετο λεύκωµα, σε 2021 αριθµηµένα αντίτυπα.

Στις 430 σελίδες της συλλεκτικής αυτής έκδοσης παρουσιάζονται τα έργα των 200 καλλιτεχνών που συμμετείχαν στην έκθεση με συνοδευτικά κείμενα - περιγραφές και εισαγωγικά κείµενα καταξιωμένων ιστορικών και θεωρητικών της τέχνης που ερμηνεύουν ποια είναι η σύγχρονη οπτική τους για την Αγώνα και ποιες μορφές πήρε η μνήμη της Επανάστασης στη σύγχρονη ελληνική τέχνη.

Το πολυτελές αυτό λεύκωμα αποτελεί έναν σύγχρονο τρόπο να μάθουμε ιστορία µε όρους που επιβάλει η κοινωνία µας 200 χρόνια μετά. Είναι μια έκδοση η οποία δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη να γνωρίσει εικαστικές δημιουργίες καλλιτεχνών που συνθέτουν το μέλλον της ελληνικής τέχνης και προσφέρεται στη συμβολική τιμή των 35 € από την ιστοσελίδα www.grcollectors.com.