Οι «String Demons» μίλησαν στα parapolitika.gr για να μας εξηγήσουν περισσότερα για αυτή την συναυλία τους που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου στο «Faust», στο κέντρο της Αθήνας.


«Καλησπέρα σας, String Demons εδώ. Σας μιλάμε με αφορμή την εμφάνισή μας στο Faust στις 23 Δεκεμβρίου και ημέρα Πέμπτη σε ένα Live που ονομάζουμε Λεωφόρος Εγχόρδων.

Η Λεωφόρος είναι ένας μεγάλος δρόμος που ενώνει διαφορετικά σημεία μίας πόλης. Έτσι, η Λεωφόρος Εγχόρδων είναι ένας μεγάλος δρόμος που ενώνει διαφορετικά σημεία της μουσικής, με ιδιαίτερο και απλό συνάμα τρόπο.



Θα παίξουμε τραγούδια, ορχηστρικά, δικά μας όπως ο Άλφα (που το ερμήνευσε ο Χ. Θηβαίος) που γράφτηκε από τη Λυδία πολλά χρόνια πριν γίνουν οι S.D το 2008 όταν ήταν στο λύκειο, The Immortal, Doctor, Breathe, διασκευές που έχουν αγαπηθεί αλλά και καινούργιες, σε έργα κλασικής, ροκ, παραδοσιακής μουσικής, Iron Maiden, Vivaldi, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, πολυαγαπημένα τραγούδια Ελληνικά και ξένα με τη ματιά μας.



Από αυτή τη Λεωφόρο δε θα λείπουν οι εκπλήξεις και οι ανατροπές καθώς ετοιμάζουμε πράγματα που δεν έχουμε ξανακάνει στη σκηνή γιατί οι πρόβες που κάνουμε αυτήν την περίοδο μας οδηγούν σε καινούργια μονοπάτια.

Τα ορχηστρικά κομμάτια θα συνομιλήσουν με τα τραγούδια και θα γίνουν τα καύσιμα γι αυτό το ταξίδι στη Λεωφόρο των Εγχόρδων. Αλλά σίγουρα δε θα αφήσουμε τις αγαπημένες μας απ έξω και αυτές που κάνουν τη Λεωφόρο αυτή πολύ Stringdemoνική.



Για να πούμε την αλήθεια (ειδικά μετά από τόση καραντίνα και όλην αυτή την κατάσταση!!) νιώθουμε κάπως έτσι: Μπερδεμένοι και αδύναμοι να καταλάβουμε τι ακριβώς κάνουμε αλλά ταυτοχρόνως και ξεκάθαροι, ώριμοι και κεφάτοι να παίξουμε απλά μουσική χωρίς ταμπέλες.


Ό, τι υπάρχει μέσα στην ψυχή και στο μυαλό μας, ό, τι μας συγκινεί, ό, τι μας θυμώνει, ό, τι μας ενθουσιάζει, ό, τι μας φοβίζει το ξεδιπλώνουμε πάνω στη σκηνή μεταμορφωμένο σε μουσική. Με το βιολί, το τσέλο, τις φωνές μας, τα κρουστά, τις προηχογραφήσεις μας, τις διαφωνίες μας ως αδέρφια που είμαστε.