Στην πασίγνωστη αστυνομική κωμωδία «Σεσουάρ για δολοφόνους» πρωταγωνιστεί φέτος ο Δημήτρης Μακαλιάς στο θέατρο Λαμπέτη σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.

Ο γνωστός ηθοποιός υποδύεται τον Αστυνομικό που αναζητάει έναν δολοφόνο στο κομμωτήριο του Τόνυ Λέπουρα στην πανέξυπνη κωμωδία των Mπρους Τζόρνταν & Μέριλιν Έιμπραμς, που παιζόταν στην Ελλάδα από το 1999 ακατάπαυστα για 13 χρόνια αποκτώντας φανατικό κοινό.

«Φέτος έχουμε ευθύνη να φέρουμε εις πέρας όσο καλύτερα μπορούμε μια τόσο ιστορική παράσταση. Είναι μια καλογραμμένη κωμωδία αλλά κρίνεται στην εκτέλεσή της. Πρέπει να έχει ρυθμό και οι ρόλοι μεγάλη υποκριτική δεινότητα και καλή χημεία. Το ότι από την πρώτη εβδομάδα κάναμε sold out παραστάσεις δείχνει ότι το κοινό λατρεύει αυτό το έργο. Αυτό που αρέσει περισσότερο στον κόσμο είναι ότι μιλάει μαζί μας, ρωτάει τους υπόπτους, και κάθε βράδυ καθορίζει ποιος θα είναι ο δολοφόνος. Το έργο το έχουμε μεταφέρει στο σήμερα. Και όλες οι αναφορές είναι σε σημερινά πράγματα, γεγονότα και πρόσωπα. Το κοινό μας εκπλήσσει ευχάριστα γιατί πολλές φορές θεωρεί υπόπτους και τους αστυνομικούς. Έχουν αλλάξει οι εποχές» λέει ο ίδιος.
A648

Ο Δημήτρης Μακαλιάς, ένας από τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς της νέας γενιάς καλλιτεχνών, οφείλει την λαμπρή πορεία του τόσο στο ταλέντο του, όσο και στο γεγονός ότι δεν επέτρεψε ποτέ σε κάποιον να ξεπεράσει τα επαγγελματικά όρια.

«Εγώ απομακρύνομαι από πολύ νωρίς όταν βλέπω ότι κάτι δεν μου ταιριάζει. Αν δω ότι από την αρχή κάτι δεν πάει καλά, αποχωρώ για να μην φτάσουμε στα χειρότερα. Και πριν από μια δουλειά πάντα ρωτάω συναδέλφους και φίλους να μου πουν για τους ανθρώπους που πρόκειται να συνεργαστώ. Μου έχει τύχει να πάω σε δουλειά που ο σκηνοθέτης δεν σέβεται τους ηθοποιούς που είναι από κάτω. Και όταν σηκώθηκα πάνω να με δει, με ειρωνεύτηκε. Τότε ένιωσα πως αυτή η δουλειά δεν μου ταιριάζει. Έτσι πήρα το βιογραφικό μου από τα χέρια του και έφυγα. Δεν υπήρχε κάποια κακοποίηση αλλά αυτός ο άνθρωπος ξεπέρασε τα δικά μου όρια. Ένιωσα αμέσως ότι δεν θα βρούμε κοινό κώδικα στη δουλειά. Δεν αντέχω την αγένεια. Και δεν ανέχομαι καμία είδους κακοποίηση. Αν ο άνθρωπος δεν είναι ευγενής δεν έχει χώρο για μένα. Υποχωρήσεις γίνονται στα επαγγελματικά, αλλά πάντα με όριο. Με το κίνημα me too έφυγε η τοξικότητα από το χώρο και αυτό μας βοηθάει πολύ. Βέβαια δεν περίμενα πως θα ήταν τόσο μεγάλα τα αδικήματα. Το πράγμα ξεπέρασε τη φαντασία μας. Όταν άρχισαν να βγαίνουν πράγματα στο φως, όλος ο κλάδος έλεγε μακάρι να βγει και αυτό και το άλλο» αποκαλύπτει.

orizontia_sxedia__1_

Η παράσταση "Σεσουάρ για δολοφόνους"


Εννέα χρόνια μετά τον τελευταίο φόνο στο κομμωτήριο του Αντώνη (Τόνυ) Λέπουρα, το λατρεμένο από το ελληνικό κοινό «Σεσουάρ για δολοφόνους» επιστρέφει με ένα totally new look, φρέσκο και σπαρταριστά κωμικό!

Η πανέξυπνη κωμωδία των Mπρους Τζόρνταν & Μέριλιν Έιμπραμς που έκανε πρεμιέρα πρώτη φορά στην Ελλάδα τον περασμένο αιώνα (1999!!!) και συνέχισε ακάθεκτη για 13 συνεχόμενα χρόνια μέχρι το 2012, παρουσιάζεται από την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου σε νέα στέγη! Το “Hair Studio Antony” μετακομίζει στο Θέατρο Λαμπέτη, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, σε καινούργια σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη, ενώ την υπέροχη διασκευή υπογράφει και πάλι ο Θοδωρής Πετρόπουλος.

Φέτος η παράσταση γίνεται φουλ «διαδραστική» και μοιράζει το «παιχνίδι» σε όλους! Επικοινωνεί περισσότερο με τον κόσμο, συνομιλεί μαζί του, αμφισβητεί τα άλλοθι και ανταλλάσει απόψεις και υποψίες με τους θεατές και για τους τέσσερις ύποπτους.

Ποιος είναι τελικά ο δολοφόνος της Αμαλίας Τσαλίκογλου;

Ο ταλαντούχος χαρούμενος κομμωτής Τόνυ (Ιωάννης Απέργης), η πλούσια κυρία Χατζηπατέρα (Τζένη Θεωνά), η ροζ τσιχλόφουσκα βοηθός Σόφη (Δανάη Μιχαλάκη) ή ο περίεργος Λεωνίδας Πέτροβας (Ζήσης Ρούμπος);

Ιδού το μέγα μυστήριο!

Φέτος θα μπορούσε να είναι ο καθένας από αυτούς γιατί ο αστυνόμος Σταύρος Σταυράκος (Δημήτρης Μακαλιάς) θεωρεί ότι είναι όλοι ύποπτοι! Μαζί και ο πανέξυπνος (;) βοηθός του ο Πανάγος (Χάρης Χιώτης)!

Η υπόθεση

 Το έργο εκτυλίσσεται στο κομμωτήριο «Studio Antony». Κάπου στην Αθήνα. Μία μέρα η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, που ζει στον πάνω όροφο, βρίσκεται δολοφονημένη και οι υποψίες πέφτουν στους εργαζόμενους και τους πελάτες του κομμωτηρίου. Οι θεατές της παράστασης καλούνται να βρουν τον δολοφόνο, με αποτέλεσμα κάθε βράδυ το έργο να έχει διαφορετικό φινάλε!

Θέατρο Λαμπέτη : Λεωφόρος Αλεξάνδρας 106, Αμπελόκηποι