Πέθανε ο γνωστός μουσικός Τάκης Μπουγάς, ο συνθέτης που είχε υπογράψει πολλές επιτυχίες του λαϊκού και ελαφρολαϊκού τραγουδιού εδώ και τέσσερις δεκαετίες, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο. Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσα από τα social media.

Ο Τάκης Μπουγάς γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε από την ηλικία των 8 ετών στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον αείμνηστο αρχιμουσικό Μιχάλη Βούρτση, από όπου αποφοίτησε σε ηλικία 20 χρονών ολοκληρώνοντας τις μουσικές του σπουδές. Παράλληλα αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών ως μαθηματικός.
takis-mpougas__1_

Από νωρίς συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού. Ο Χάρρυ Κλυνν τον έκανε μαέστρο γράφοντας την μουσική σε 3 δίσκους του την περίοδο της ακμής του.

Έχει γράψει την μουσική για πολλές επιτυχίες και από τα πρώτα του τραγούδια είναι το «Άννα», το οποίο τραγούδησε, πριν από πολλά χρόνια, για πρώτη φορά ο Κώστας Καράλης με στίχους του Γιάννη Καλαμίτση.
takis-mpougas__2_

Το τραγούδι αυτό το ξανατραγούδησε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και επανέλαβε την επιτυχία σ' ένα πιο νεανικό κοινό. Το ίδιο έγινε και με το τραγούδι «Ετοιμάζω ταξίδι», το οποίο τραγουδήθηκε για πρώτη φορά από την Ελένη Δήμου και επανέλαβε την επιτυχία του πρόσφατα ο Γιώργος Γιαννιάς.
takis-mpougas__3_

Τα πιο γνωστά τραγούδια του


Στα πιο γνωστά τραγούδια του συγκαταλέγονται τα: «Κρίση», «Θέλω να γυρίσω στα παλιά», «Ένα», «Το κακό παιδί», «Γυμνό», «Πας να με τρελάνεις», «Αχ πόσο βαριέμαι», «Ένα κενό», «Είσαι το λάθος μου το τελευταίο», «Ζηλεύω», «Η φιλοσοφία μου», «Αλλιώτικη μέρα», «Φως περισσότερο φως», «Μυαλό δεν θα βάλει αυτό το κεφάλι» κ.ά.
takis-mpougas__4_

Είχε συνεργαστεί κατά καιρούς με τους Άννα Βίσση, Γιώργο Νταλάρα, Πάολα, Βασίλη Καρρά, Δημήτρη Μητροπάνο, Μελίνα Ασλανίδου, Δέσποινα Βανδή, Άγγελο Διονυσίου, Ευδοκία, Σαράντη Σαλέα, Τάνια Τσανακλίδου, Ελένη Βιτάλη, Μαρινέλλα, Γιάννη Πάριο, Θέμη Αδαμαντίδη, Βλάσση Μπονάτσο, Αντύπα, Ανέστη Μαντά, Δημήτρη Μπάση, Αλέκα Κανελλίδου, Χρήστο Δάντη, Ελένη Δήμου, Κωνσταντίνα, Βίκυ Μοσχολιού, Άντζυ Σαμίου, Μανώλη Μητσιά, Γιώργο Μαζωνάκη, Νίνο, Νατάσσα Θεοδωρίδου, Νίκο Μακρόπουλο, Πάνο Καλλίδη, Πέγκυ Ζήνα, Άντζελα Δημητρίου, Γιώργο Λιανό, Κατερίνα Τοπάζη, Μανώλη Λιδάκη, Ειρήνη Μερκούρη, Γιάννη Σαββιδάκη, Χάρρυ Κλύνν, Κώστα Καραφώτη, Χρήστο Αντωνιάδη, Βίκυ Χαρίτου, Γιάννη Μπέκα και πολλούς άλλους.

Διετέλεσε μαέστρος της Ελένης Βιτάλη για πέντε χρόνια και έντεκα χρόνια μαέστρος του Γιώργου Μαζωνάκη, της Νατάσας Θεοδωρίδου, της Έλλης Κοκκίνου και πολλών άλλων.
takis-mpougas__6_

Το 1990 άλλαξε τον τρόπο της νυχτερινής διασκέδασης, ξεκινώντας από το «Chorus» στη Θεσσαλονίκη φτάνοντας στην Αθήνα, στο «Romeo». Είχε γράψει μουσική σε πολλές επιθεωρήσεις και σε ταινίες. Έχει περισσότερους από τριάντα χρυσούς και είκοσι πλατινένιους δίσκους.

Παντρεύτηκε την ηθοποιό Άννα Φόνσου το 1985, με την οποία έμεινε μαζί έξι χρόνια.