Στο διεθνές επίκεντρο βρίσκεται από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου η ελληνική πρωτεύουσα με τη διεξαγωγή του ετήσιου τριήμερου Συνεδρίου για την Ποιότητα Ζωής (Quality of Life Conference) που διοργανώνει στο Μουσείο Μπενάκη το πρωτοποριακό media brand «Monocle*».

Είναι η πρώτη φορά που η Αθήνα επελέγη για το καθιερωμένο ραντεβού του «Monocle» - γεγονός που σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας στοχευμένης προβολής της Ελλάδας ως δυναμικού προορισμού που συνδυάζει την επιχειρηματικότητα με το καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.

monocle1


«Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχα στο διεθνές αυτό συνέδριο του Monocle και που αποτελεί μια ολιστική εμπειρία σύγχρονης Αθήνας και τη σύγχρονης Ελλάδας», σχολίασε σε επικοινωνία με το parapolitika.gr ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Για το πώς προέκυψε η πρόταση να συμμετάσχει ως ομιλητής στο συνέδριο, ο κ. Γιατρομανωλάκης εξήγησε πως η διοίκηση του «Monocle» ήρθε σε επαφή μαζί του, ώστε να συζητήσουν από κοινού το πως θα μπορούσε να εμπλουτιστεί καλύτερα το περιεχόμενο του συνεδρίου.

O Tyler Brûlé και ο Andrew Tuck ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν σε βάθος για τον πολιτισμό της Σύγχρονης Τέχνης


«O Tyler Brûlé και ο Andrew Tuck ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν σε βάθος για τον πολιτισμό της Σύγχρονης Τέχνης, για αυτό και επικεντρωθήκαμε σε πολλές ξεναγήσεις τόσο στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς, όσο και στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης καθώς και σε πολλά άλλα σημεία σύγχρονου πολιτισμού της Αθήνας», συμπλήρωσε, λέγοντας πως το συνέδριο ήταν μια πολύ καλή αφορμή για να ενισχύσει τη νέα προσπάθεια του ΥΠΠΟΑ για μια αναβαθμισμένη προβολή της χώρας μας στον παγκόσμιο χάρτη.

«Σχεδόν όλοι οι σύνεδροι είναι υψηλού προφίλ και για πρώτη φορά έρχονται στην Ελλάδα, επομένως, θεωρώ ότι η κίνηση αυτή ήταν μια χρυσή ευκαιρία για να δείξουμε σε διεθνές επίπεδο τι εστί σύγχρονη Αθήνα και σύγχρονη Ελλάδα».


Η Ελλάδα αποκτά ένα νέο υψηλό προφίλ 

Για τον κ. Γιατρομανωλάκη, η χώρα μας διαθέτει ένα πολύ ισχυρό brand πολλών πεδίων που μπορεί να τονώσει την οικονομία, ιδίως αν υπάρξει μια γερή σύμπλευση μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

«Από τα πολιτιστικά δρώμενα, μέχρι τη γαστρονομία και τον τουρισμό, δημιουργούμε νέες εμπειρίες που θα αφήσουν ένα πολύ πιο υψηλού επιπέδου αποτύπωμα της Αθήνας και της χώρας γενικότερα. Φεύγουμε από το στερεότυπο και πλέον πάμε σε αυτό που πραγματικά είμαστε», τόνισε.

Τις συζητήσεις των πάνελ στο συνέδριο του «Monocle» πλαισιώνουν μεταξύ άλλων ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt, η διευθύντρια βρετανικής εφημερίδας «Sunday Times» Emma Tucker, η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΕΜΣΤ Κατερίνα Γρέγου, ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Airlines Δημήτρης Γερογιάννης κ.α., παρουσία του προέδρου του «Monocle» Tyler Brûlé αλλά και του αρχισυντάκτη Andrew Tuck.

*To περιοδικό «Monocle» ιδρύθηκε το 2007 με έδρα το Λονδίνο, και το 2014 ο εκδότης του Tyler Brûlé πούλησε ένα μικρό ποσοστό στις εκδόσεις Nikkei.