Πρόταση για να συμμετάσχει στη δημοφιλή σειρά του Netflix «Crown» (Το Στέμμα) δέχθηκε ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος όμως, λόγω του συμβολαίου εμπιστευτικότητας που έχει, ούτε έχει επιβεβαιώσει ούτε έχει διαψεύσει τις φήμες.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας δέχθηκε να υποδυθεί Έλληνα εφοπλιστή, ο οποίος είχε προσωπική σχέση με το ζεύγος του Κάρολου και της Νταϊάνα και τους είχε φιλοξενήσει τη δεκαετία του ’90 στο σκάφος του. Μένει, λοιπόν, να δούμε αν τελικά θα κλείσει η συμφωνία και ο Σπύρος Μπιμπίλας θα εμφανιστεί στη δημοφιλή σειρά του Netflix.

Του προτάθηκε να υποδυθεί τον Γιάννη Λάτση

Όσο για τον Έλληνα εφοπλιστή που προτάθηκε να υποδυθεί ο Σπύρος Μπιμπίλας, δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Λάτση, ο οποίος είχε πολύ στενές σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. Ο «καπετάν Γιάννης» έφτασε να μπαινοβγαίνει σαν στο σπίτι του στα ανάκτορα του Μπάκινγχαμ. Άρα δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει ως ρόλος στη θρυλική σειρά του Netflix «Το Στέμμα».

Ο Γιάννης Λάτσης ήταν άλλωστε αυτός που φιλοξένησε τον Κάρολο και την Νταϊάνα στη θαλαμηγό του «Alexander» ένα χρόνο πριν το χωρισμό τους. Ήταν τον Ιούλιο του 1992 όταν προσπάθησαν να σώσουν το γάμο τους κάνοντας ένα δεύτερο μήνα του μέλιτος. Ο «καπετάν Γιάννης» ήταν αυτός που είχε φροντίσει για τα πάντα. Το ζευγάρι είχε φτάσει ινκόγκνιτο στη χώρα μας και έμεινε μερικές μέρες στο θρυλικό mega yacht «Alexander», το καμάρι του πλοιοκτήτη. Ο «καπετάν Γιάννης» αποχώρησε λίγο αργότερα και άφησε στο σκάφος τον Κάρολο και την Νταϊάνα, οι οποίοι συνέχισαν τις ολιγοήμερες διακοπές τους.

Ο ίδιος επέστρεψε στο Άκτιο και αποχώρησε με το αεροπλάνο με το οποίο είχε έρθει. Από την πύλη μέχρι το διάδρομο απογείωσης μοίραζε λεφτά σε μόνιμο προσωπικό και στρατευμένους. Οι τσέπες γέμισαν και οι σμηνίτες τον χαιρετούσαν στρατιωτικά, όπως ακριβώς του άρεσε. Ο διάδοχος του βασιλικού θρόνου της Μεγάλης Βρετανίας ταξίδεψε και άλλες φορές, τόσο με τα παιδιά του όσο και με τη νέα του σύζυγο Καμίλα Πάρκερ.

Είχε πάντοτε πολύ καλές σχέσεις με τη βρετανική βασιλική οικογένεια

Άλλωστε, ο «καπετάν Γιάννης» είχε πάντοτε πολύ καλές σχέσεις με τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Μάλιστα είχε κάνει δωρεά 350 εκατ. δραχμών στο ίδρυμα του Kάρολου. Τόσο ο «καπετάν Γιάννης» όσο και η σύζυγός του Εριέττα είχαν πολύ καλή σχέση και με την αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα. Άριστες σχέσεις είχε και με τη βασίλισσα Ελισάβετ, στην οποία λέγεται μάλιστα ότι σε μία συνάντησή τους της είχε πει: «Βασίλισσά μου, μπορώ να πω ότι παραμένεις ωραία γκόμενα», η οποία τον άκουσε εμβρόντητη και ξέσπασε σε γέλια. Στη θαλαμηγό του είχε φιλοξενήσει και τον πρίγκιπα Φίλιππο με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Η σειρά «The Crown» του Netflix, που έχει καθηλώσει εκατομμύρια τηλεθεατές με την ιστορία της βασιλικής οικογένειας, την πορεία της βασίλισσας Ελισάβετ προς το θρόνο, τα τεκταινόμενα του παλατιού και τα μυστικά πίσω από τις χρυσές πόρτες του Μπάκινγχαμ να τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time