Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
Σχεδιο_χωρις_τιτλο_-_2021-09-02T204155_512
Πολιτισμός

Καλλιμάρμαρο: Το τελευταίο χειροκρότημα στον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη

Η συναυλία προς τιμήν του το 2019 - Μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη

Ήταν 24 Ιουνίου του 2019 όταν ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης έδινε το «παρών» για τελευταία φορά σε συναυλία που γινόταν προς τιμήν του, στο Καλλιμάρμαρο. 

Η συναυλία είχε δοθεί σε μια ιδιαίτερα δύσκολη τότε εποχή για την Ελλάδα και είχε συμβολικό τίτλο, τον στίχο του Μίκη Θεοδωράκη: «ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ- Αυτό που ήσουν κάποτε, θα γίνεις ξανά» από το ομώνυμο τραγούδι του.

Χιλιάδες φίλοι του Μίκη είχαν κατακλύσει από πολύ νωρίς το Στάδιο, γεμάτοι αγάπη για τις μελωδίες που σημάδεψαν την Ελλάδα και μας συντροφεύουν εδώ και δεκαετίες.
4834137
«Ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θεωρώ τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο σαν ένα ακόμα αφιέρωμα προς εμένα αλλά σαν ένα προσκλητήριο σε ό,τι πίστεψα περισσότερο στη ζωή μου: Στην ενότητα των Ελλήνων. Απορώ ειλικρινά, πώς υπάρχουν ακόμα Έλληνες που δεν έχουν κατανοήσει, ότι στις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας μας οι Έλληνες ήταν ενωμένοι. Όπως και ότι ο εθνικός διχασμός ήταν υπαίτιος για όλα τα δεινά που έζησε ο Λαός μας. Κι αυτό δεν είναι άποψη ενός ρομαντικού καλλιτέχνη αλλά η καθαρή ιστορική αλήθεια» είχε πει ο ίδιος πριν από την μεγάλη συναυλία.
4834167
4834136
Η ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη στη σκηνή έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, όπως και οι 25 ερμηνευτές που ερμήνευσαν μεγάλες επιτυχίες από όλο το ρεπερτόριο του συνθέτη, δεν έπαψαν στιγμή να χειροκροτούνται από το κοινό.

Ολόκληρη η συναυλία