Μια μουσική παράσταση που υπογραμμίζει την ανδρεία, την τόλμη, αλλά και την αντίσταση των αγωνιστών του 1821, είναι η «Μουσικής και αγάπης λόγου», σε μουσική διεύθυνση-ενορχήστρωση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Δωδώνης, Θεόδωρου Λεμπέση που θα κάνει πρεμιέρα στις Σπέτσες στις 17 Ιουλίου.

Ο λόγος συναντά τις νότες για να διηγηθούν από κοινού μια ιστορία. Την ιστορία μας. Στην παράσταση «Μουσικής και αγάπης λόγου», η ηθοποιός Παναγιώτα Βλαντή απαγγέλει αποσπάσματα από χαρακτηριστικά κείμενα της εθνεγερσίας, ενώ μια ομάδα καταξιωμένων μουσικών και τραγουδιστών εκτελούν λυρικά έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, Βυζαντινά κομμάτια και δημοτικά τραγούδια.

Ο κύριος Λεμπέσης σημειώνει σχετικά με τη φιλοσοφία πάνω στην οποία δομήθηκε αυτή η μουσική παράσταση: «Ο πνευματικός αγώνας του 1821 αποτελεί κορυφαία μνήμη του Έθνους όχι μόνο λόγω της ανδρείας, του ηρωισμού και της αυτοθυσίας των αγωνιστών. Η μοναδικότητα της Επανάστασης του 1821 έγκειται στο γεγονός ότι εκεί έσμιξαν η πίστη με την παράδοση, τα άρματα με τα γράμματα και η μουσική με την ελπίδα».

Συντελεστές:

Λυρική τραγουδίστρια: Αγγελική Βαρδάκα
Χοράρχης –Πρωτοψάλτης: Χρήστος Βαττής
Αφηγήτρια – ηθοποιός: Παναγιώτα Βλαντή
Συνοδεύει: Ορχήστρα μουσικής δωματίου
Μουσική διεύθυνση - ενορχήστρωση μουσικών έργων: Θεόδωρος Λεμπέσης
Προβολή και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will
Πού: Προαύλιο χώρο Αγίου Νικολάου Σπετσών
Πότε: Σάββατο 17 Ιουλίου, στις 21:00
Είσοδος: Ελεύθερη.
Κρατήσεις θέσεων στο email του Δήμου Σπετσών: spetses2021@gmail.com (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Επόμενες προγραμματισμένες στάσεις

- 4 Σεπτεμβρίου, Δήμος Μάνδρας, θερινός κινηματογράφος ΑΣΤΡΟΝ, στις 20:30
- 9 Σεπτεμβρίου, Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης, Βραδιές πολιτισμού 2021, Άλσος Βαρβαρέσου, στις 20:30