Με βαλίτσες γεμάτες αισιοδοξία ξεκίνησε την Καλοκαιρινή περιοδεία του ο Γιώργος Χρανιώτης, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην κωμωδία «Οι Μπαμπούλες» του Ισπανού Αλφρέντο Σανθόλ σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Ο γνωστός ηθοποιός που στην παράσταση υποδύεται ένα φάντασμα και είναι έτοιμος να ζήσει ένα ζουμερό καλοκαίρι κοντά στο κοινό που απείρως του έλειψε, μίλησε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για το μέλλον του θεάτρου, την περιπέτειά του με τον Κορωνοϊό, την άποψη του για τους καταγγελόμενους καλλιτέχνες, τη σχέση του με τον 2χρονο γιό του, αλλά και τη συμμετοχή του στο πετυχημένο σήριαλ «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» της ΕΡΤ.

MPAMPOULES-PHOTO-1

«Μου είχε λείψει το θέατρο, αλλά τώρα στην περιοδεία θα μου λείψει πολύ ο γιός μου. Η πατρότητα είναι κάτι πολύ καινούριο για εμένα. Αυτό το μικρό ανθρωπάκι έχει πολλά πράγματα να μου μάθει και να του μάθω κι εγώ φυσικά. Είναι κάτι πολύ απολαυστικό, και πολύ δύσκολο από την άποψη της αυπνίας. Πιστεύω πως όταν κάποιος γίνεται πατέρας, γίνεται ήρωας, γιατί είναι έτοιμος να πεθάνει για έναν άνθρωπο ή για μια ιδέα. Εγώ έως τώρα δεν είχα κάποιον για να πεθάνω για αυτόν χωρίς δεύτερη σκέψη. Όταν νοσήσαμε και οι τρεις με κορωνοϊό ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος. Αν και είχαμε ήπια συμπτώματα, ήταν σαν να είχαμε ένα δυνατό χανκοβερ και θέλαμε συνέχεια να κοιμόμαστε. Αλλά ακόμα κι έτσι είχαμε άγχος για το μωρό, το οποίο είχε 38 πυρετό» αναφέρει.
736862

Ο Γιώργος Χρανιώτης είναι αρκετά ανήσυχος για την νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται λόγω Κορωνοϊού στο θέατρο. «Με ανησυχεί ότι οι θεωρητικοί του θεάτρου παγκοσμίως έχουν σιωπήσει και νιώθω σαν βρίσκομαι σε μια τελετή, σαν ένα ρέκβιεμ με το οποίο αποχαιρετούμε σιωπηλά το θέατρο. Και σίγουρα το πιο απαισιόδοξο σενάριο θα είναι να επικρατήσει το live streaming, γιατί είναι κάτι που δεν με αφορά» τονίζει.

Αναφορικά με τις σοβαρές καταγγελίες για τις ακραίες συμπεριφορές κάποιων καλλιτεχνών που ήρθαν στο φως τον περασμένο Φεβρουάριο, ο γνωστός ηθοποιός μιλάει με καθαρά λόγια και αποκαλύπτει τη δική του περιπέτεια με σκηνοθέτη που του έκανε πρόταση ερωτικού περιεχομένου. «Δεν το περίμενα αυτό που συνέβη. Με τον Γιώργο Κιμούλη έχω συνεργαστεί, αλλά όχι με τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Κώστα Σπυρόπουλο. Τον Λιγνάδη τον θαύμαζα πολύ. Μου άρεσαν πολύ οι παραστάσεις του. Το μόνο που ήξερα από την προσωπική μου συνεργασία ήταν ότι ο Κιμούλης ένας πολύ ενδιαφέρον καλλιτέχνης, είναι πολύ δύσκολος άνθρωπος, αλλά σε καμία περίπτωση εγκληματικός. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολος και καλώς η κακώς δεν μπορεί να συνεργαστεί με πολλούς. Εγώ είχα μαζί του μια υπέροχη συνεργασία, και όταν έγινε όλο αυτό ήταν πολύ στενάχωρο για μένα και θα ήθελα να μάθω τι πραγματικά είχε συμβεί. Με συγκλόνισαν όταν άκουσα αυτά για τα οποία κατηγορούνται» λέει.
736863

Τι ήταν όμως αυτό που τον συγκλόνισε περισσότερο; «Στα 20 μου ένας σκηνοθέτης μου έκανε «πέσιμο» αλλά εγώ αρνήθηκα την πρότασή του. Ευτυχώς ήταν ευγενικός γιατί αν τα πράγματα σκουραίνανε είχα τη σωματική δύναμη να τον απωθήσω. Αλλά δεν ξέρω τι θα γινόταν αν ήμουν ένα μαλθακό παιδάκι, λίγο θυληπρεπές με λιγότερη σωματική δύναμη. Τότε τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί άσχημα. Αλλά το τραγικό είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι ταλαντούχοι που δεν είχαν ούτε τη σωματική δύναμη, ούτε την ισχυρή προσωπικότητα για να ουρλιάξουν ή να φωνάξουν σε έναν τέτοιο άνθρωπο και δυστυχώς έφυγαν από τη δουλειά. Τα ψυχολογικά τραύματα που έχει ένα παιδί που έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από έναν σκηνοθέτη, οδηγούν κάποιον να σταματήσει αυτό που κάνει, κάτι που είναι πολύ άσχημο για τη δουλειά μας».
736878

Για τη συμμετοχή του στο πολύ πετυχημένο σήριαλ της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» μιλάει με τα καλύτερα λόγια. «Είχα 20 χρόνια να περάσω τόσο τέλεια σε ένα σήριαλ. Από το σήριαλ «Για μια γυναίκα και ένα αυτοκίνητο». Ο Πλάτανος ήταν πραγματική αποκάλυψη για εμένα. Αισθάνθηκα πολύ τυχερός που έδεσα σαν ζευγάρι με την Πηνελόπη Πλάκα γιατί δεν την ήξερα πιο πριν. Και ήταν πολύ ωραίο που μπήκα σε ένα σήριαλ και, ενώ δεν ήξερα κανένα εκτός από τον Ανδρέα Μορφονιό, περάσαμε ωραία. Και ένιωσα τεράστια ανακούφιση που γνώρισα τόσα ταλαντούχα και καλά παιδιά. Μακάρι να είμαι και του χρόνου εκεί γιατί φέτος δεν το χόρτασα».

Λίγα λόγια για το έργο

Οι «Μπαμπούλες» είναι μια κωμωδία που διηγείται τους καβγάδες δύο αδελφών για το πατρικό σπίτι που κληρονόμησαν, έναν χώρο γεμάτο αναμνήσεις από την παιδική τους ηλικία, αλλά με ένα μειονέκτημα: από μπροστά του περνά η εθνική οδός! Για την Λεμονίτσα (Νίτσα) το σπίτι είναι σημαντικότερο απ’ τον θόρυβο, ενώ για την Τριανταφυλίτσα (Λίτσα) είναι πιο σημαντική η σιωπή από το σπίτι. Επειδή η Νίτσα έχει αποφασίσει να μείνει στο σπίτι, απελπισμένη η Λίτσα, προσλαμβάνει τους Μπαμπούλας Brothers, δύο αδέλφια που παριστάνουν τα φαντάσματα για να τρομάξουν ανθρώπους και να τους διώξουν από κάπου. Την ίδια στιγμή, η Νίτσα, που χρειάζεται χρήματα, νοικιάζει ένα δωμάτιο του σπιτιού ως Airbnb και καταφθάνουν οι πρώτοι πελάτες, δύο αδέρφια ο Ζαχαρίας κι η Ζαχαρούλα. Έλα όμως που αυτοί οι δύο είναι πραγματικά φαντάσματα! Τι θα συμβεί όταν αυτοί οι έξι άνθρωποι -ζώντες και μη ζώντες- βρεθούν στο ίδιο σπίτι το ίδιο Σαββατοκύριακο;

Στην παράσταση παίζουν: Ελένη Βαΐτσου, Αντώνης Κρόμπας, Δημήτρης Μακαλιάς, Σοφία Μανωλάκου, Γιώργος Χρανιώτης, Αντιγόνη Ψυχράμη

Το Πρόγραμμα της Περιοδείας για τον Ιούλιο


1 ΙΟΥΛΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑ
2 ΙΟΥΛΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΟΛΟΣ
6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΑ
8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
10 ΙΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑ
12 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ
14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
17 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΟΥΔΑΝΙΑ
18 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΞΑΝΘΗ
21 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
22 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑ
24 ΙΟΥΊΟΥ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 80’

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ Εισιτήρια 18, 15, 12 €

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021