Κορυφώνονται στο Ζάππειο, σήμερα, Κυριακή 11 Ιουλίου, ώρα 8 μμ, οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ «Άγγελος Σικελιανός» στο πλαίσιο του νέου, φιλόδοξου πολιτιστικού θεσμού που τιτλοφορείται «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση θα είναι η ποιήτρια Ελένη Σικελιανού (Eleni Sikelianos), δισέγγονη του Άγγελου Σικελιανού. Θα ακολουθήσει συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας & Χορωδίας του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου του Ψυχικού «Η Ευτέρπη», που θα παρουσιάσει το «Πνευματικό Εμβατήριο», το ποίημα του Άγγελου Σικελιανού, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη (σολίστ η Mezzo Soprano Λυδία Αγγελοπούλου, συμμετέχει ο λαϊκός τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος, υπό τη διεύθυνση του Κωστή Κωνσταντάρα).

Σημειώνεται ότι λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Οι Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021 διεξάγονται με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 70 χρόνων από τον θάνατο του Άγγελου Σικελιανού (1884-1951) σε έξι περιοχές όπου έζησε και έδρασε ο ποιητής: Δελφούς, Συκιά, Λευκάδα, Σαλαμίνα, Αίγινα και Αθήνα. Οι δράσεις αφιερώνονται στον Άγγελο Σικελιανό και το έργο του, ενώ προσεγγίζουν και τον καθοριστικό ρόλο της συζύγου του Εύας Πάλμερ στο κοινό όραμά τους για τις Δελφικές Εορτές.

H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς τελούν υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.