Προχθές, 28 Ιουνίου, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, όπως είχε προγραμματιστεί, ακούστηκε το πρώτο «φώτα, κάμερα, πάμε» για την πολλά υποσχόμενη ταινία «The Enforcer» (ή «Barracuda») με τον Αντόνιο Μπαντέρας. Ο Ισπανός σταρ από την περασμένη Παρασκευή βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, η οποία για τις ανάγκες της ταινίας ξεκίνησε να «μεταμορφώνεται» σε Μαϊάμι. Στο επίκεντρο, σε πρώτο χρόνο, βρέθηκε το σκηνικό που κατασκευάστηκε για αυτόν το σκοπό σε μέρος των εγκαταστάσεων του Γ.Σ. Ηρακλής. Για τις δε ανάγκες του έργου, τα γήπεδα του ποδοσφαίρου έπρεπε να «εκτελέσουν χρέη» γηπέδων γκολφ.

Ντυμένος με δροσερό, λευκό λινό πουκάμισο

Η συγκεκριμένη σεκάνς (των δύο σκηνών) αποτέλεσε το πρώτο «τεστ» σχετικά με το αν η Θεσσαλονίκη μπορεί έχει το δικό της αστέρι στον -προδιαγραφών Χόλιγουντ πια- κινηματογραφικό χάρτη. Άλλωστε, όπως έχουμε γράψει, τους επόμενους μήνες θα λειτουργήσει στη συμπρωτεύουσα το πρώτο διεθνών προδιαγραφών στούντιο. Όσο για τον Μπαντέρας, ντυμένος με δροσερό, λευκό λινό πουκάμισο και παντελόνι, εμφανίστηκε στο σετ στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Μίκρας, όπου βρίσκεται το γήπεδο, ενώ εκεί τοποθετήθηκε η ταμπέλα «Doddy’s Clubhouse».



Ο διάσημος ηθοποιός έχει καταλύσει σε σουίτα του «Huyatt Regency», ενώ αναμένεται και η Κέιτ Μπόσγουορθ, η παρτενέρ του στο φιλμ. Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν περίπου ένα μήνα. Στο χώρο μεταφέρθηκε και το αυτοκίνητο του πρωταγωνιστή για το έργο, ένα αμερικανικό Plymouth Barracuda, τύπου muscle car, ενώ, ως γνωστόν, πάνω από 5.000 έχουν κάνει αιτήσεις για συμμετοχή στο έργο του Ρίτσαρντ Χιουζ, μεταξύ αυτών και ομάδες κασκαντέρ, καθώς θα υπάρχουν πολλές επικίνδυνες σκηνές. Σύμφωνα δε με όσα πληροφορούμαστε από την εταιρεία Millennium, το film noir όπου ο Μπαντέρας υποδύεται το δεξί χέρι επικίνδυνης γυναίκας του υποκόσμου θα βρίσκεται ανάμεσα στα πρότζεκτ που θα διαθέσει προς πώληση στην επερχόμενη αγορά του Φεστιβάλ των Καννών.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time