Πλημμυρισμένη από κόσμο είναι αυτόν τον καιρό η Σύρος που υποδέχεται τους επισκέπτες της με στοχευμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες κυρίως στην επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Τέσσερις σύγχρονοι καλλιτέχνες, οι Αλέξανδρος Βασμουλάκης, Ηλίας Καφούρος, Ραλλού Παναγιώτου και Πάνος Τσαγκάρης, παρουσιάζουν τα έργα τους στην έκθεση με τίτλο «Νεώτερες Επαναστατικές Αφηγήσεις – Μεταβάσεις ενός Ιδανικού Έθνου» που πραγματοποιείται στην Ερμούπολη έως τις 25 Ιουλίου. «Οι χώροι που παρουσιάζονται τα έργα είναι μεγάλοι και η έκθεση οργανωμένη βάσει των υγιειονομικών πρωτοκόλλων, ώστε να μπορεί να την παρακολουθεί πολύ κόσμος ταυτόχρονα. Οι τέσσερις αυτοί καλλιτέχνες είναι νέοι και διαφορετικοί μεταξύ τους, αλλά είναι ανερχόμενοι με πολλές εκθέσεις στο εξωτερικό, οι οποίοι προβάλλουν τη χώρα και την ελληνική τέχνη εντός και εκτός Ελλάδας» αναφέρει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο Γιώργος Αλτουβας, επιμελετής της έκθεσης και Υπευθυνος Εικαστικών του Δήμου Σύρου.

Η αντίδραση του κόσμου για εκδηλώσεις τέχνης είναι κάτι παραπάνω από καλή. «Ο κόσμος έχει δίψα και όρεξη να απολαύσει την έκθεση. Πριν ανοίξουμε, όλοι μας ρώταγαν πότε θα ξεκινήσουμε. Θα γίνει και δεύτερη έκθεση με τίτλο "1821-2021" και με έργα ελλήνων και ξένων εμπνευσμένα από την Ελληνική Επανάσταση από την συλλογή του Αντώνη Κομνηνού, ο οποίος επιχορηγεί και την έκθεση. Θα περιλαμβάνει και κάποιες αυθεντικές φορεσιές και όπλα του 1821 και θα λάβει χώρα στην Πινακοθήκη Κυκλαδων. Περιμένουμε τον κόσμο με χαρά. Στο νησί προχωρούν πολύ καλά και οι εμβολιασμοί» αναφέρει ο κ. Αλτουβάς.