Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το αρχαίο θέατρο με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα και απόλαυσε τη λαμπρή συναυλία κλασικής μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του. Μάλιστα, παρά το ψιλόβροχο, οι θεατές δεν πτοήθηκαν, καθώς είχαν εφοδιαστεί με ομπρέλες.

Τη λαμπρή πρεμιέρα τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον σύντροφό της Παύλο Κοτσώνη, καθώς και η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Η Ορχήστρα του Μουσικού Φλωρεντινού Μαΐου, υπό τον θρυλικό μαέστρο Ζούμπιν Μέτα, ερμήνευσε τη Δεύτερη Συμφωνία του Μπραμς, ενώ ο βιολονίστας Πίνχας Ζούκερμαν είναι ο σολίστ στο μοναδικό Κοντσέρτο για βιολί του Γερμανού μουσουργού.

Η Ορχήστρα του Μουσικού Φλωρεντινού Μαΐου μαγεύει, εδώ και δεκαετίες, το κοινό σε συναυλίεςοπερατικές παραγωγές και περιοδείες, υπό τη διεύθυνση γνωστών αρχιμουσικών αλλά και συνθετών.



Στη μεγάλη καλλιτεχνική της άνθηση έχει συμβάλει κατά πολύ ο Ζούμπιν Μέτα, κύριος διευθυντής της από το 1985, ένας πραγματικός «μάγος του πόντιουμ», που κατά την πενηντάχρονη μουσική του πορεία έχει διευθύνει περισσότερες από 3.000 συναυλίες και στις πέντε ηπείρους, αποκτώντας φανατικούς θαυμαστές.

Στη φετινή του εμφάνιση στο Ηρώδειο διευθύνει έργα Μπραμς, συμπράττοντας με τον πολυβραβευμένο μουσικό Πίνχας Ζούκερμαν, γνωστό για την εκφραστικότητα της ερμηνείας του και την απαράμιλλη τεχνική του.

Μια παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του.