Το Impact Hub Athens συμμαχεί με τους Musikarama και μαζί με κοινότητες της Αθήνας και του Curing the Limbo σχεδιάζουν μια υπαίθρια έκθεση στον αστικό χώρο.

H κοινή τους πρωτοβουλία, που ονομάζεται Athens Tribes, επαναπροσδιορίζει την ταυτότητα της Αθήνας, προσκαλώντας ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες σε μία σειρά από συναντήσεις για την αναζήτηση των νέων πολυφυλετικών στοιχείων της πόλης. Οικουμενικές πολιτιστικές έννοιες όπως ο χορός, το φαγητό, η μουσική και οι τέχνες αποτελούν τη βασική έμπνευση για μια σειρά από πρωτότυπα έργα τέχνης που αποτυπώνουν τις ιδιαίτερες παραδόσεις διαφόρων τόπων αλλά και τα κοινά σημεία μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών.

Η έκθεση που ξεκίνησε στις 4 και ολοκληρώνεται στις 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Ροζάν της Νεάπολης Εξαρχείων. Η έκθεση συλλέγει ιστορίες, τεχνοτροπίες, γνώσεις και εμπειρίες από διαφορετικές κοινότητες της Αθήνας και αναδεικνύει τη νέα πολυπολιτισμική ταυτότητα της πόλης μέσα από μια δημόσια εγκατάσταση, ενθαρρύνοντας παράλληλα τη διάδραση με το ευρύτερο κοινό.

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου (6:00 μ.μ. - 9.30 μ.μ.) αλλά και το διήμερο 16 & 17 Ιουνίου, το Athens Tribes προσκαλεί τους κατοίκους της πόλης να συμμετάσχουν στη σύνθεση της νέας πολυπολιτισμικής ταυτότητας της πόλης, αξιοποιώντας τη φαντασία, την εμπειρία και τις γνώσεις τους. Οι τρόποι εμπλοκής του κοινού στη δημόσια δράση του Athens Tribes είναι πολλοί: από την εκτέλεση μιας παραδοσιακής συνταγής πίκλας και τη συγγραφή μιας ιστορίας μέχρι την κατασκευή μιας κούκλας και την ηχογράφηση ενός παραδοσιακού νανουρίσματος.

Η συμμετοχή στη δράση γίνεται με κράτηση θέσης και για περιορισμένο αριθμό ατόμων, ώστε να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για να συμμετάσχετε στις δράσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε στο athenstribes@gmail.com ή τηλεφωνικά στο +30 210 3210146. Η δράση αποτελεί μέρος του co-Athens που υλοποιείται από το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων Curing the Limbo μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος Urban Innovative Action