Λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού το αίτημα του οίκου Christian Dior να αναβιώσει τη θρυλική φωτογράφηση του 1951 στην Ακρόπολη. 

Πρόκειται για επετειακή φωτογράφηση για τα 70 χρόνια από την «ιστορική φωτογράφηση» του 1951, όταν ο γνωστός οίκος παρουσίασε τη συλλογή του με φόντο τον Παρθενώνα, η οποία εμπνέεται από τον ελληνικό πολιτισμό και το σύγχρονο αποτύπωμά του.

Ωστόσο η άδεια αφορά μόνο φωτογράφιση και όχι την κινηματογράφηση των μοντέλων στον Ιερό Βράχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΚΑΣ έδωσε το «πράσινο φως» για τη φωτογράφηση με το σκεπτικό ότι μέσω των εικόνων που θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο θα φανεί η αναστηλωτική πρόοδος που έχει γίνει στο μνημείο τα χρόνια που μεσολάβησαν από τη δεκαετία του ’50. Ωστόσο έβαλε “φρένο” στη βιντεοσκόπηση με την παρουσία των μοντέλων για να μην σταλεί το μήνυμα ότι η Ακρόπολη μπορεί να γίνει «πασαρέλα». 

Ο γνωστός οίκος μόδας πήρε το πράσινο φως και για φωτογράφιση σε αρκετούς ακόμα αρχαιολογικούς χώρους όπως είναι η Αρχαία Αγορά, το Ηρώδείο, ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και ο ναός του Δία στην αρχαία Νεμέα, έχοντας ώς αυστηρό όρο τη χωροθέτηση των φωτογραφήσεων όπου ζητήθηκαν.

Την Πέμπτη 27 Μαίου το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων θα συζητήσει την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου για την επίδειξη μόδας του οίκου «Cruise 2022».