Μετά από μακρά μάχη με ασθένεια η Ολυμπία Δουκάκη έφυγε εχθές το βράδυ από την ζωή. Υπήρξε μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στο χώρο του θεάματος.

Υπήρξε μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στο χώρο του θεάματος. Με εκατοντάδες συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, ταινίες αλλά και ένα όσκαρ στην συλλογή της η σπουδαία ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη έγραψε την δική της ιστορία στον χώρο της 7ης τέχνης.

Η Ελληνομαερικανίδα ηθοποιός γεννήθηκε το 1931 στο Λόουελ της Μασαχουσέτης από Έλληνες μετανάστες, σπούδασε θέατρο στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη στα τέλη της δεκαετίας του 50 όπου ξεκίνησε και την καριέρα της στο θέατρο.

Το 1987 θα έρθει η απόλυτη καταξίωση με την ερμηνεία της στην ταινία “Κάτω από την λάμψη του φεγγαριού” στο πλευρό της Σέρ.

Για την ερμηνεία της αυτή θα κερδίσει το όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου. Στην απονομή θα στηρίξει ανοιχτά τον ξάδελφό της και υποψήφιο για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Δουκάκη.

Το 1989 θα βρεθεί στο πλευρό και της Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία ανθισμένες Μανόλιες.

Η Ολυμπία Δουκάκη το 1961 γνώρισε σε οντισιόν τον παραγωγό και ηθοποιό Λούις Ζόρικ και έναν χρόνο μετά παντρεύτηκαν. Απέκτησαν μία κόρη και δύο γιούς. Η Ολυμπία Δουκάκη είχε και τέσσερα εγγόνια. Επισκέπτονταν πολύ συχνά την χώρα καταγωγής της.

Η οσκαρική ελληνομαερικανίδα έφυγε δίπλα σε δικούς της ανθρώπους στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη, εχθές το βράδυ μετά από μακρά μάχη με ασθένεια.

Με λίγα τριαντάφυλλα στο αστέρι της, στη λεωφόρο της δόξας στο Λος Άντζελες, την αποχαιρέτησαν οι θαυμαστές της.