Στο Facebook του ΜεγάρουΜουσικής Αθηνών μπορεί το κοινό να παρακολουθήσει συναυλίες από τις μεγάλες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης, μια συνεργασία του Μεγάρου με το European Concert Hall Organisation (ECHO).

1 Μαΐου 2021

Στο Μέγαρο Καταλανικής Μουσικής της Βαρκελώνης, οι αυτοσχεδιασμοί πάνω στη μουσική του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ συναντούν τις εικαστικές τέχνες και την αρχιτεκτονική. Ερμηνεύουν οι οργανίστες Χουάν δε λα Ρούμπια και Μάρκο Μασκίδα, σε συνεργασία με την εικαστικό Άλμπα Κορράλ.

2 Μαΐου 2021


Το Non Solus (Όχι μόνος), σε χορογραφία και σκηνοθεσία Μπέντσε Βάγκι (ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή του Recirquel), ερμηνεύουν ο καλλιτέχνης του τσίρκου Ρενάτο Ίλλες και ο χορευτής Γκάμπορ Ζίρος. Το έργο έκανε πρεμιέρα το 2019, στην Ακαδημία Τεχνών του Μπρούκλυν (Νέα Υόρκη), και ήταν η πρώτη παραγωγή του Recirquel που παρουσιάστηκε στην Αμερική.

3 Μαΐου 2021

Στα εγκαίνια των Φουαγιέ του νέου Μεγάρου της Φιλαρμονικής του Έλβα (Elbhilharmonie Hamburg), 1-4 Ιανουαρίου 2017, η χορογράφος Σάσα Βαλτς παρουσίασε τη «χορογραφική εγκατάσταση» Figure Humaine (Ανθρώπινη φιγούρα), μαζί με 80 μουσικούς, τραγουδιστές και χορευτές της ομάδας Sasha Waltz & Guests. Η μουσική επένδυση προέρχεται από την ομότιτλη χορωδιακή καντάτα του Φρανσίς Πουλένκ, αλλά και συνθέσεις Χίλντεγκαρντ φον Μπίγκεν, Μπάρτοκ, Λίγκετι, Σοστακόβιτς κ.ά.

Για να παρακολουθήσετε online τις συναυλίες στο facebook πατήστε ΕΔΩ