Η παράσταση COMMUN της ομάδας ‘Creo Dance Company’ μετά την πρεμιέρα της στη Δανία, έρχεται για πρώτη φορά στις οθόνες μας on demand από τη σκηνή του Θέατρου Πόρτα, και με ελεύθερη πρόσβαση μέσω της πλατφόρμας www.estage.gr, από αυτή την Παρασκευή 16 Απριλίου έως τη Δευτέρα 19 Απριλίου, ώρες 20.00-23.00.

Καθώς η πανδημία δεν επέτρεψε μέχρι σήμερα την παρουσίαση της παράστασης ζωντανά στην Ελλάδα, αυτή είναι η πρώτη ευκαιρία για το ελληνικό κοινό να παρακολουθήσει την μοναδική ελληνική πρόταση που συμμετείχε στο Bornholm Culture Week το οποίο διεξήχθη στο διεθνές χορογραφικό κέντρο BIRCA - Bækkelund International Residency Center for Artists τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Λίγα λόγια για το έργο:

Μια ιδιόμορφη παράσταση τεσσάρων χορευτικών σόλο σε συνύπαρξη. Τέσσερις χορεύτριες και δύο μουσικοί εφορμώντας από έναν κοινό τόπο, διανύουν μια αέναη πορεία προς την προσωπική αφήγηση. Προσπαθούν να ανακαλύψουν την εμφάνιση του υποκειμενικού στοιχείου ως φορέα του κοινού συστατικού που παραμένει, εμφανώς ή όχι, μέσα από μια συλλογική εμπειρία. Μια κυκλική διαδικασία από την συλλογική μνήμη στην ατομική και από την ατομική σε μια από κοινού επανασύνθεση νέας μνήμης. Ένας τόπος αφήγησης μεταβατικός, σαν τόπος παιχνιδιού.

Θα παρουσιαστεί σε πρώτη μετάδοση μέσω της πλατφόρμας https://estage.gr/ 
εγκαινιάζοντας το νέο site της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Ρέον: http://reon.productions/ 

Κατά τη διάρκεια του streaming θα δίνεται η δυνατότητα ελεύθερης συνεισφοράς, μέσω Paypal, σε όποιον θεατή επιθυμεί να ενισχύσει την ομάδα.