Ο Θανάσης Κουρλαµπάς καταγράφει σηµαντική πορεία στον θεατρικό χώρο αλλά και στην τηλεόραση. Πέρυσι στις «Άγριες µέλισσες» και φέτος στο «Χαιρέτα µου τον Πλάτανο» απέδειξε ότι δεν υπάρχει τηλεοπτικός ή θεατρικός ηθοποιός, αλλά µόνο καλός ηθοποιός.

«∆εν µπορώ να πω ότι υπάρχει θεατρικός και τηλεοπτικός ηθοποιός. Η δουλειά µας είναι µία: Η ερµηνεία πάντα ενός ρόλου, το να ζωντανέψει όσο πιο αληθινά ο ρόλος που κάθε φορά αναλαµβάνουµε τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση ή οπουδήποτε».

Το θέατρο, όπως λέει, «είναι το περιβάλλον και το πλαίσιο όπου πραγµατώνεται στον µεγαλύτερο βαθµό η δουλειά του ηθοποιού, γιατί υπάρχει ζωντανή σχέση µε το κοινό. Η τηλεόραση, ωστόσο, του έχει προσφέρει πάρα πολλά, σε σηµαντικές δουλειές και µε σηµαντικούς ανθρώπους πίσω και µπροστά από τις κάµερες».

Φέτος είναι η χρονιά του; «Η αλήθεια είναι ότι µέσα στη γενική λαίλαπα, σε αυτόν τον εφιάλτη που ζούµε και ειδικά µε αυτό το πλήγµα που έχει δεχθεί ο πολιτισµός, το θέατρο και η δουλειά µας, αισθάνοµαι από τους προνοµιούχους και τους τυχερούς που έχουµε συµµετοχή σε σίριαλ και εξακολουθούµε να δουλεύουµε.



Τα θέατρα έχουν κλείσει, έχουν παγώσει τα πάντα. Περιµένουµε κάθε µήνα τις εξελίξεις για το πότε θα ανοίξει ξανά η ζωή µας και η δουλειά µας. Οπότε είµαι τυχερός που συµµετείχα στην επιτυχία των “Άγριων µελισσών” την πρώτη χρονιά, µε έναν σπουδαίο ρόλο, που τον ευχαριστήθηκα και προσπάθησα
να τον ερµηνεύσω όσο το δυνατόν µε το πάθος µου και µε την αλήθεια µου», δηλώνει στη στήλη.

«Όμως, και στον “Πλάτανο” -που πραγµατικά ήταν απόφαση της ΕΡΤ να µπει δυναµικά φέτος µε µυθοπλασία, µε πολύ σπουδαίες σειρές - έχουµε τη χαρά όσοι συµµετέχουµε σε αυτήν τη δουλειά να την κάνουµε να ξεχωρίσει, να εισπράττουµε την αγάπη του κόσµου µε αυτή την κωµωδία και να τους κρατά συντροφιά κάθε βράδυ», προσθέτει.

Όσον αφορά την αποχώρηση του Π. Φιλιππίδη από τον «Πλάτανο», αναφέρει: «Ήταν ένα σοκ γενικά για όλους µας. Έξι µήνες δουλεύαµε µαζί και ξαφνικά γίνεται αυτή η ρωγµή. Αν πει κανείς ότι δεν ήταν σοκαριστικό, θα λέει ψέµατα. Οποιαδήποτε µορφή βίας ή αλαζονείας, δυσάρεστων καταστάσεων από έναν άνθρωπο προς έναν άλλον είναι καταδικαστέα. Είναι το αυτονόητο.

Ο Τάσος Χαλκιάς είναι ένας εξαίρετος ηθοποιός και, κυρίως, άνθρωπος και είµαστε όλοι πολύ τυχεροί που παίζουµε δίπλα του. Νοµίζω ότι ο “Πλάτανος” βρήκε πάλι την τροχιά του και µπαίνει όλο και περισσότερο στις καρδιές των τηλεθεατών».



Για εκείνον «οπουδήποτε υπάρχει οποιαδήποτε µορφή εξουσίας από άνθρωπο σε άνθρωπο θα υπάρχουν πάντα σχισµές, όπου θα φυτρώνουν ανάλογες συµπεριφορές αλαζονείας και εξουσίας».

«Στην Tέχνη, όταν υπάρχει αναζήτηση εργασίας, θα υπάρχουν πάντα οι δυναµικές και οι πιθανότητες να αναπτύσσονται σχέσεις εξουσίας. Όσο περισσότεροι µιλούν τόσο θα καλυτερεύει η ζωή µας και η κοινωνία µας. Τέτοιες καταστάσεις θα ακούγονται και θα τιµωρούνται».

Σχετικά µε τους ηθοποιούς που αναδύονται µέσα από εκποµπές ριάλιτι, θεωρεί πως «δίνεται η δυνατότητα σε ανθρώπους να βγουν στην τηλεόραση, εισχωρώντας στα σαλόνια εκατοµµυρίων ανθρώπων χωρίς µεγάλο κόπο, σε αντίθεση µε το θέατρο, όπου απαιτούνται δύο και τρεις µήνες για την ερµηνεία ενός ρόλου».

«∆εν κάνουµε όλοι την ίδια δουλειά. Όμως, επί πολλά χρόνια συµβαίνει αυτή η µείξη και εδώ χάνεται η µπάλα για το ποιος είναι ποιος και ποιος είναι τι», ξεκαθαρίζει και ευελπιστεί πως µε την αύξηση των εµβολιασµών θα ανοίξουν σταδιακά και οι θεατρικές σκηνές.