η Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου από το Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς
η Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου από το Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς
ohia_1
Πολιτισμός

Τα Φίδια της Ελλάδας: Κυκλοφόρησε ο πρώτος οδηγός των 23 ειδών φιδιού που ζουν στην Ελλάδα

Από τις εκδόσεις Πελαργός

Ένα σπουδαίο Εγχειρίδιο Φωτογραφικής Αναγνώρισης των Φιδιών της Ελλάδος

Το βιβλίο "Τα Φίδια της Ελλάδας", των εκδόσεων Πελαργός, είναι ένα εκλαϊκευμένο Εγχειρίδιο Φωτογραφικής Αναγνώρισης των Φιδιών της Ελλάδος.

Σκοπό έχει να μπορεί ο αναγνώστης να αναγνωρίσει τα φίδια που θα συναντήσει στην χώρα μας, καθώς και
να λυθούν οι παρεξηγήσεις και να εξαλειφθούν οι προκαταλήψεις που αφορούν στα φίδια.

Πρόκειται για τον πρώτο οδηγό αναγνώρισης αποκλειστικά για φίδια της Ελλάδας και περιλαμβάνει και τα 23 είδη, που απαντώνται στη χώρα μας. 

Για το κάθε είδος φιδιού περιλαμβάνονται:

1. Σύντομη περιγραφή

2. Φωτογραφίες που εντοπίζουν τα διαγνωστικά χαρακτηριστικά

3. Στοιχεία βιολογίας,

4. Λεπτομερείς χάρτες κατανομής

φιδια

Τα ονόματα των ειδών είναι ενημερωμένα και περιλαμβάνονται τα διαφορετικά κοινά ονόματα του κάθε είδους, ανάλογα με την περιοχή.

Το βιβλίο κυκλοφορεί στα Ελληνικά και στα Αγγλικά και θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμο προς πώληση
μέσω του e-shop του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας που βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας.

H συγγραφέας Μαρία Δημάκη είναι Διδάκτορας Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με κύρια ενδιαφέροντα την Ερπετολογία και την Ορνιθολογία. Από το 1996 εργάζεται στο ΜΓΦΙ ως υπεύθυνη του Τμήματος Χερσαίας Ζωολογίας, ενώ από το 2017 είναι και Επικεφαλής των Τμημάτων Διαχείρισης Συλλογών του Μουσείου.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα