Αν θέλετε ένα βιβλίο για να μιλήσετε στα παιδιά σας για το 1821, τότε έχει έρθει η ώρα να κάνετε ένα μεγάλο εικονογραφημένο ταξίδι 90 σελίδων στην Ιστορία και τη Γεωγραφία, που απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.

Τι συνέβαινε στην Ευρώπη τις παραμονές του Αγώνα, ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές των μαχών και πώς γεννήθηκε το νέο ελληνικό κράτος; Ποια χρώματα είχε η επαναστατική σημαία του Ρήγα Φεραίου και ποιο ήταν το συνωμοτικό όνομα που έδωσε η Φιλική Εταιρεία στον Αλέξανδρο Υψηλάντη; Ποια καπετάνισσα κυβέρνησε το ιστιοφόρο «Αγαμέμνων» και ποια το «Καλομοίρα» και τι τραγούδησε ο στρατηγός Μακρυγιάννης στους συμπολεμιστές του μια βραδιά μέσα στην πολιορκημένη Ακρόπολη;

Οι απαντήσεις βρίσκονται στις εικόνες και τους χάρτες του νέου βιβλίου των εκδόσεων ΔΙΟΠΤΡΑ με τίτλο "1821, ένα εικονογραφημένο ταξίδι προς την ελευθερία" της Μαρως Βασιλειάδου, που μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο που υπήρξε πριν από διακόσια χρόνια. Μέσα από ολοζώντανα περιστατικά ταξιδεύουμε στην ιστορία και τη γεωγραφία, για να συναντήσουμε τα πρόσωπα και τις ιδέες εκείνων που οραματίστηκαν την Ελλάδα ως ελεύθερο κράτος και κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

1821


Ένα ταξίδι προς την ελευθερία δεν μπορεί παρά να είναι συναρπαστικό. Στο βιβλίο αυτό η ιστορία συναντά τη γεωγραφία, και με όχημα λέξεις και εικόνες επιστρέφουμε διακόσια χρόνια πίσω. Η δημοσιογράφος-συγγραφέας Μάρω Βασιλειάδου και ο ιστορικός Ηλίας Κολοβός μελέτησαν μια πλούσια βιβλιογραφία, με στόχο να ζωντανέψουν τον κόσμο της Ελληνικής Επανάστασης.