Ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης στο θέατρο νιώθει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Κάππας, καθώς, όπως λέει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, το θέμα έχει πάρει πια το δρόμο της δικαιοσύνης. «Οι πρωτοβουλίες του ΣΕΗ είναι πολύ σημαντικές για εμάς και θέλουμε να βγουν κι άλλοι να μιλήσουν. Πρέπει να προστατέψουμε το επάγγελμα μας. Για πρώτη φορά είμαστε όλοι ενωμένοι προς έναν κοινό σκοπό. Να καθαρίσει το τοπίο και να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο ελευθερίας με κανόνες» αναφέρει.

Ωστόσο το καίριο ερώτημα των ημερών είναι κατά πόσο όλα αυτά τα νοσηρά που έχουν βγει στην επιφάνεια τις τελευταίες εβδομάδες και έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο, ήταν γνωστά μυστικά μεταξύ των καλλιτεχνών. «Ναι μεταξύ μας ήταν γνωστά πολλά πράγματα. Δηλαδή ακούγαμε ότι αυτός στην πρόβα πλακώθηκε με τον δείνα, ή τσακώθηκε με τον άλλον ή ότι είχε κάποια άλλη παραβατική συμπεριφορά. Αλλά στο επάγγελμα μας υπάρχει και το στοιχείο ότι κάποιος σε ζηλεύει και λέει διάφορα χωρίς αυτά να ισχύουν. Φήμες όμως ακούγαμε για αρκετούς, που όμως συνέχιζαν να υπάρχουν στο χώρο, γιατί δεν μιλούσαν ποτέ αυτοί που είχαν κακοποιηθεί. Εγώ πάντα κρατούσα πισινή σε σχέση με αυτούς τους ανθρώπους για τον αν θα συνεργαστώ μαζί τους. Όμως δεν λειτουργούν όλοι με αυτά τα κριτήρια, γιατί υπάρχει πολύ πείνα στο χώρο μας. Για τον Λιγνάδη ακούγονταν διάφορα, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Και δεν μπορείς να διαβάλλεις έναν άνθρωπο χωρίς αποδείξεις, γιατί μπορεί αυτό μετά να το πληρώνεις για όλη σου τη ζωή» αποκαλύπτει.

Ο Κωνσταντίνος Κάππας έχει βρεθεί πολλές φορές σε δύσκολη θέση στο εργασιακό του περιβάλλον, χωρίς όμως να έχει βρεθεί ποτέ αντιμέτωπος με κάτι ακραίο. «Στην αρχή της καριέρας μου είχα δεχτεί κάποιου είδους bulling, αλλά το είχα διαχειριστεί. Σε πολλούς συνάδελφους μου έχουν τύχει χειρότερα. Στις οντισιόν κάποιοι ζητάνε παράλογα πράγματα στο όνομα της Τέχνης. Το πρόβλημα ξεκινάει από την έλλειψη παιδείας και καλών δασκάλων. Για να είσαι σκηνοθέτης πρέπει να συνδυάζεις έναν πολύ μεγάλο αριθμό προσόντων, που πολλοί δεν φαντάζονται καν. Έχει να κάνει με την ευγένεια, την καλοσύνη, την παιδεία. Εγώ έχω δουλέψει και με καλούς και με κακούς. Μου έχει συμβεί να μην δεχτώ δουλειές επειδή δεν μου άρεσε ο σκηνοθέτης ή κάποιος από τους ηθοποιούς. Δεν πήγαινα προφασίζοντας κάτι άσχετο. Και έτσι αρκετές φορές έχω μείνει χωρίς δουλειά. Για αρκετά χρόνια δεν ήθελα να κάνω τηλεόραση λόγω προχειρότητας. Και δεν ήθελα να εκτεθώ σε κάτι τέτοιο. Και αυτό οικονομικά άλλες φορές το άντεχα, άλλες όχι. Όμως δεν ξέρω τι θα έκανα αν είχα οικογένεια» αναφέρει.

Φέτος ο γνωστός ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά του Mega «Έξαψη» υποδυόμενος έναν αστυνομικό. «Η επιτυχημένη συνταγή της Έξαψης είναι ο μόνο τρόπος για να ξανακερδίσει το Mega το κοινό του. Να γίνει όπως παλιά. Που όλα τα καλά σενάρια πήγαιναν πρώτα στο Mega και αν τα απέρριπταν εκεί, μετά πήγαιναν στα άλλα κανάλια. Κάτι αντίστοιχο πάει να γίνει και τώρα. Και γιαυτό στο Mega τώρα αγωνίζονται πολλοί άνθρωποι και πολλές ώρες με ιδιαίτερο ζήλο. Είναι πολύ κοντά μας το κανάλι, μας μιλάνε όλοι πολύ ευγενικά και ωραία. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία» δηλώνει.