Αποτρόπαιες πράξεις και συλλήβδην καταδικαστέες είναι για τον Μανώλη Μητσιά τα σεξουαλικά σκάνδαλα που έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας κυρίως στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο σπουδαίος ερμηνευτής που ανδρώθηκε καλλιτεχνικά σε παλιότερες πιο αγνές εποχές, νιώθει απέχθεια για όσα συμβαίνουν σήμερα αλλά και βαθιά στεναχώρια για όλα τα γεγονότα που έχουν λερώσει την Τέχνη. «Είμαι ένας άνθρωπος που ζω και εργάζομαι σε αυτήν την κοινωνία και με στεναχωρεί πολύ αυτή η κατάσταση. Και ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη. Αυτά τα σεξοσκάνδαλα υπήρχαν πάντα σε όλους τους χώρους. Δεν εμφανίστηκαν τώρα πρώτη φορά, ούτε υπάρχουν μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο. Υπάρχουν και σε άλλα επαγγέλματα. Και δεν νομίζω πως θα πάψουν να υπάρχουν. Τα καταδικάζω όλα απερίφραστα. Μακάρι να γίνει ένα καλό ξεκαθάρισμα με την τωρινή κατάσταση» αναφέρει μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης ανησυχεί ιδιαίτερα για τον χώρο της μουσικής, που πλήττεται σφόδρα τόσο από τον Κορωνοϊό και την παρατεταμένη καραντίνα, όσο και από την «κακοσμία» που αναδύεται από τις αποκαλύψεις. «Η μουσική περνάει πολύ μεγάλη κρίση. Όλοι οι άνθρωποι του χώρου είναι χωρίς δουλειά. Όλα αυτά που μαθαίνουμε δεν έχουν καμία σχέση με την τέχνη. Όταν ήμουν εγώ πολύ νέος, στο ξεκίνημά μου δεν είχα ποτέ συναντήσει τέτοιες καταστάσεις. Και έχω συνεργαστεί με πολλούς και σπουδαίους. Ποτέ δεν δέχτηκα πρόταση σεξουαλικού περιεχομένου. Ούτε φυσικά στη δουλειά μου ή στις πρόβες είχα συναντήσει ποτέ εντάσεις ή άλλου είδους κακοποίηση. Όλες οι συνεργασίες μου ήταν άψογες. Παλιά ήταν πιο αγνά τα πράγματα στο τραγούδι. Όταν συναντούσα δυσκολίες πείσμωνα πολύ. Αν ήταν οικονομικό το ζήτημα, καθόμουν σπίτι μου και δεν έκανα τίποτα. Αν ήταν θέμα καλλιτεχνικό, κοιτούσα πως θα γίνω καλύτερος και θα ξεπεράσω τα εμπόδια» αναφέρει.

Ωστόσο είναι αισιόδοξος πως όταν απομακρυνθεί η απειλή του Κορωνοϊού και ανοίξουν για το κοινό τα θέατρα και οι μουσικές σκηνές, τότε όλα θα είναι πιο καθαρά. «Θα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα γιατί θα υπάρχει πια ένας φόβος σε όποιον θέλει να συμπεριφερθεί άσχημα» λέει.

Όσο για τους καλλιτέχνες που εκκρεμούν καταγγελίες εις βάρος τους, είναι ξεκάθαρος. «Πρέπει να βγουν να ζητήσουν συγγνώμη όσοι φταίνε. Είναι αποτρόπαιες οι πράξεις. Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχει κακοποίηση. Παντού υπάρχει ο ισχυρός που θέλει να εκμεταλλευθεί τη θέση του. Απλά στην περίπτωση των καλλιτεχνών πήρε τεράστιες διαστάσεις το θέμα επειδή είναι λαμπερά, διάσημα τα ονόματα» τονίζει.