Εδώ και µερικές ηµέρες, το κινηµατογραφικό συνεργείο της Disney+ βρίσκεται στην Αθήνα για τα γυρίσµατα της πολυαναµενόµενης βιογραφικής ταινίας «Greek Freak», που παρουσιάζει το φαινόµενο της διεθνούς καλαθοσφαίρισης Γιάννη Αντετοκούνµπο.

Σύµφωνα µε καλά διασταυρωµένες πληροφορίες της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ξένοι επαγγελµατίες από τον χώρο της αµερικανικής οπτικοακουστικής παραγωγής έχουν εγκατασταθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της ελληνικής πρωτεύουσας για τη διευκόλυνση των προετοιµασιών των γυρισµάτων, που, όπως είναι ήδη γνωστό, ένα µεγάλο µέρος τους θα γίνει στις γειτονιές της Αθήνας όπου µεγάλωσε και έζησε ο «Greek Freak», όπως είναι το προσωνύµιό του.

Αρχικός στόχος είναι να αποδοθούν µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χρόνια της εφηβείας του Αντετοκούνµπο και η αλµατώδης πορεία του από τα γήπεδα του Ζωγράφου, όπου σε νεαρή ηλικία ξεκίνησε να παίζει µπάσκετ στον Φιλαθλητικό, µέχρι την «απόβασή» του στο NBA και τους Milwaukee Bucks.
Εµφαση αναµένεται να δοθεί τόσο στην οικογένεια του Αντετοκούνµπο από τη Νιγηρία όσο και στα Σεπόλια, την περιοχή όπου µεγάλωσε κάτω από δύσκολες οικονοµικές συνθήκες, προσπαθώντας µάλιστα ο ίδιος να αποκτήσει ένα εισόδηµα πουλώντας αξεσουάρ στις υπαίθριες αγορές της Αθήνας.

Γι’ αυτό οι ξένοι τεχνικοί βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία µε τους Ελληνες επαγγελµατίες της Disney στην Ελλάδα και από κοινού µελετούν καθηµερινά τις λεπτοµέρειες των ρεπεράζ και την αξιοποίηση των κοµπάρσων.

Ο ίδιος ο Αντετοκούνµπο είναι ενθουσιασµένος µε την ταινία «Greek Freak», όπως άλλωστε είχε φανεί και το φθινόπωρο που πέρασε, όταν µέσα από τους λογαριασµούς του στα social media έγραφε:
«Η Disney θα κάνει ταινία βασισµένη στην ιστορία της οικογένειάς µου και ψάχνουν ηθοποιούς που θα υποδυθούν εµένα και τον αδερφό µου, Θανάση, σε παιδική ηλικία. ∆εν χρειάζεται εµπειρία. Βοηθάει αν µοιάζεις µε τα όµορφα αγόρια των φωτογραφιών παρακάτω και αν είχατε εµπειρία από µπάσκετ. ∆ιαδώστε το».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Μάλιστα, η ταινία «Greek Freak», εκτός από το να αναδείξει το µοναδικό ταλέντο του Αντετοκούνµπο, θα παίξει και άλλον έναν µεγάλο ρόλο: θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης για να έρθουν και άλλες εταιρείες παραγωγής κινηµατογραφικών ταινιών στην ελληνική πρωτεύουσα και στη χώρα ευρύτερα, διαφηµίζοντας το µοναδικό ελληνικό τοπίο ως ιδανικό σκηνικό για κινηµατογράφηση. Αυτό µελετά προς αξιοποίηση και ο ΕΟΤ στο πλαίσιο των νέων στρατηγικών πλάνων του για την ανάδειξη της Ελλάδας.

Ο δηµοφιλής αθλητής του µπάσκετ έχει βοηθήσει πολλές φορές στην προβολή διαφόρων δραστηριοτήτων στο ελληνικό έδαφος. Μην ξεχνάµε ότι πριν από λίγους µήνες και η Protergia, τοµέας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου της Mytilineos, είχε ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της µε τον Γιάννη Αντετοκούνµπο, µε το µότο «Κάνε το αδύνατο να συµβεί».

Το µπάτζετ του φιλµ «Greek Freak» - που από την πρώτη κιόλας ηµέρα που έπεσε στο τραπέζι ως ιδέα ενθουσίασε τους παραγωγούς - θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ και όπως αναµένεται, η ταινία θα έχει πολύ µεγάλη απήχηση εντός και εκτός συνόρων.

ΛΗΤΩ ΜΗΣΙΑΚΟΥΛΗ
litomissiakouli@yahoo.com

*ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» (ΕΝΘΕΤΟ SECRET) ΣΤΙΣ 27/02/2021