«Πιστεύω ότι η κ. Μενδώνη δεν ήξερε η γυναίκα όμως ως υπουργός όφειλε να ξέρει. Πρέπει να αναλάβει το πολιτικό κόστος», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο ηθοποιός, Κώστας Αρζόγλου, αναφορικά με την υπόθεση Λιγνάδη.

«Καταρχήν έχει κάνει ένα σφάλμα ήδη δηλαδή υπήρχε ένας νόμος για μια δημόσια διαβούλευση και εκδήλωση ενδιαφέροντος για το Εθνικό Θέατρο και λοιπά αυτή καταργήθηκε και μετά από 2-3 μέρες ορίστηκε ο κ. Λιγνάδης», διευκρίνισε ο ίδιος.

Αναφορικά με τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο κ. Αρζόγλου σημείωσε: «Δεν έχουμε συνεργαστεί ποτέ, τον ξέρω ίσως από πάρα πολύ μικρό γιατί ήμουνα φίλος με τον Τάσο Λιγνάδη ο οποίος κυριολεκτικά θα έβγαινε από τον τάφο του και θα αυτοδικούσε. Έχει παραπεμφθεί το πράγμα στη Δικαιοσύνη αλλά θα το πω και ας ‘’κινδυνεύω’’, δεν βρίσκεις το δίκιο σου από το δίκαιο. Άλλο το δίκιο και άλλο το δίκαιο».

«Οι νόμοι τρέχουν πάντα πίσω από τα γεγονότα και προσπαθούν να καλύψουν αυτό που λέει η τρέχουσα κατάσταση. Τρέχουν πάντα από πίσω, αναπροσαρμόζονται μέσα σε αυτά τα πλαίσια αυτό που χρειάζεται είναι μια επικαιροποίηση όλων των νόμων που έχουν σχέση με την παραγραφή γιατί ουσιαστικά το συναίσθημα και οι ουλές που αφήνει οτιδήποτε όταν πειραχθεί κατά οποιοδήποτε τρόπο μια ευαίσθητη ψυχή 14 ή 15 ή 16 χρόνων αυτό το συναίσθημα δεν παραγράφεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθεί η κ. Μενδώνη, ο ηθοποιός απάντησε: «Το ουσιαστικό σφάλμα που έχει κάνει, υπάρχουν πάρα πολλά άλλα αλλά το ουσιαστικότερο πράγμα είναι ότι από τη στιγμή που η υπουργός που ευθύνεται για όλο αυτό τον τομέα του θεάματος και σε μια χώρα η οποία παράγει πολιτισμό, όφειλε μόλις ξεσπάσανε κάποιες φήμες και κάτι ''γραπτούλια'' που δεν ήταν δόκιμα ποινικά στα δικαστήρια, όφειλε να τον θέσει σε διαθεσιμότητα μέχρι να αποφανθεί το δικαστήριο».

Ερωτηθείς αν η υπουργός Πολιτισμού θα πρέπει να αναλάβει το πολιτικό κόστος, απάντησε: «Ναι πρέπει να το αναλάβει. Η κ. Μενδώνη πρέπει να ξέρει πάρα πολύ καλά τις αρχές που έχε θέσει το ίδιο το θέατρο δηλαδή ο Οιδίποδας όταν καταλαβαίνει ότι είναι εκείνος που φταίει για τα δεινά της πόλης βγάζει τα μάτια του, αυτοτιμωρείται».