Με μια νέα μουσική έκπληξη έρχεται να ταράξει τα νερά η Ματθίλδη Μαγγίρα, καθώς παρουσιάζει για πρώτη φορά στα ελληνικά, το πολυαγαπημένο “Put The Blame On Mame”, από την κινηματογραφική ταινία “Gilda” της Rita Hayworth.

Πρόκειται για το πρώτο της Digital Single, που έχει τίτλο ΜΑΜΑΓΓΙΡΑ – «Φταίω εγώ για όλα» δια χειρός Γιάννη Σκουλά. «Είναι ένα θεατρικό σατυρικό τραγούδι με καταγγελτικό, πολιτικό και κοινωνικό στίχο και αποφασίσαμε να βγεί τώρα, για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε με το κοινό. Η Μαμαγγίρα, σαν σύγχρονη Λυσσιστράτη παίρνει όλη την ευθύνη επάνω της. Στο τραγούδι μας λέει, ότι στην οικονομική κατρακύλα του Χρηματιστηρίου του ’99, κανείς δε πήρε ευθύνη. Έτσι φταίει για όλα η Μαμαγγίρα και προσφέρεται να ξεπληρώσει» αναφέρει σε συνέντευξη που έδωσε προ ημερών στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Η μακρόχρονη πορεία της Ματθίλδης Μαγγίρα, είναι γεμάτη με πολλές επιτυχίες. Ηθοποιός έγινε όχι επειδή την ώθησε κάτι σε αυτό το επάγγελμα, αλλά επειδή έτσι γεννήθηκε όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ίδια. «Πάντα από μικρό παιδί διασκέδαζα τους καλεσμένους μας και πάντα όταν αυτοί γελάγανε ένιωθα ευτυχισμένη. Ήξερα από πολλή μικρή τι αγαπάω να κάνω στη ζωή μου και δεν υπήρχε άνθρωπος, που θα με σταμάταγε να το κάνω». Σήμερα αναρωτιέται αν λόγω της πανδημίας και του εγκλεισμού που βιώνουμε όλοι, η Τέχνη έχει λείψει στον κόσμο. «Ο κόσμος νιώθει αυτήν την έλλειψη; Για εμάς, το να μη μπορούμε, να έχουμε άμεση επαφή με το κοινό, που είναι η θεία κοινωνία της τέχνης, είναι πληγή. Όταν πλήττεται ο πολιτισμός σ΄έναν τόπο, έρχεται η καταστροφή» λέει.

Έχει να εργαστεί πολλούς μήνες και βιώνει μια ασυνήθιστη δυσκολία όπως όλοι οι καλλιτέχνες στην Ελλάδα. «Στον καλλιτεχνικό κόσμο επικρατεί κλίμα αβέβαιον. Μόνο από την προσωπική μου εμπειρία μπορώ να σας πω με σιγουριά, για τα τρία επιδόματα που έχω πάρει, τις χαμηλότερης κλίμακας, ότι σίγουρα δε φτάνουν για να καλύψω τα έξοδα μου, για 11 μήνες τώρα, που δε μπορώ να εργαστώ. Αν όλα πάνε καλά το Καλοκαίρι θα συμμετάσχω σε μία επιθεώρηση της Δήμητρας Παπαδοπούλου, ενω σε λίγο καιρό θα είμαι τηλεοπτικά στο Your Face Sounds Familiar All Star του ΑΝΤ1» αποκαλύπτει.

Και καθώς τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε με μεγάλη έκπληξη την καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, αναφορικά με τη σεξουαλική κακοποίηση της σε νεαρή ηλικία, αλλά και πλήθος αντίστοιχων καταγγελιών στον καλλιτεχνικό χώρο, η ανάλογη ερώτηση και για αυτήν δεν μπορούσε να παραλειφθεί. «Είμαι τυχερή, γιατί δε μου έτυχε ποτέ κάτι τέτοιο. Τα άτομα που έχουν υποστεί κακοποίηση, πρέπει να δικαιώνονται. Ο καλλιτεχνικός χώρος δεν αποτελεί εξαίρεση από την υπόλοιπη κοινωνία σε αυτό το θέμα. Αντιθέτως, είναι ένας ισχυρός καθρέφτης της, οπότε φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν τέτοια περιστατικά και θλίβομαι γι΄αυτό. Κανένας άνθρωπος δεν αξίζει, να υποστεί οτιδήποτε δεν θέλει» καταλήγει.

Ακούστε το νέο της τραγούδι: