Ο ζεστός ήχος των ξύλινων πνευστών συναντά το λαμπερό ηχόχρωμα του σαξόφωνου σε μια… ανατρεπτική συναυλία που προσεγγίζει τo ιταλικό και γαλλικό Μπαρόκ αλλά και την Αναγέννηση, με όργανα της εποχής μας. Και, μάλιστα, όχι με κλασικό κουιντέτο πνευστών, αλλά με reed quintet, δηλαδή ένα σχήμα στο οποίο το σαξόφωνο αντικαθιστά το κόρνο, ενώ το μπάσο κλαρινέτο παίρνει τη θέση του φλάουτου. Η πρωτότυπη ιδέα ανήκει στο Ventus Ensemble, που παρουσιάζει ως Ventus Quintet τη συναυλία «Τhe Reed Project».
Tο γνωστό σύνολο αποτελείται από τους: Κώστα Γιοβάνη (όμποε, αγγλικό κόρνο), Σπύρο Τζέκο (κλαρινέτο), Κώστα Τζέκο (μπάσο κλαρινέτο), Δημήτρη Ντακοβάνο (φαγκότο) και Guido De Flaviis (σαξόφωνα).
Οι πέντε μουσικοί έχουν επιλέξει για τη συναυλία τους έργα σε μεταγραφή για κουιντέτο πνευστών που παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στο πρόγραμμά τους, δύο γοητευτικά έργα της προκλασικής εποχής, η Σουίτα La Triomphante του Jean-Philippe Rameau (1683-1764) και η Σονάτα La Folia, έργο 5, αρ. 12 του Archangelo Corelli (1653-1713).

Θα ερμηνεύσουν επίσης μια μπαλάντα του Johannes Ockeghem (1410-1497), από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της λεγόμενης Γαλλοφλαμανδικής Σχολής, και ένα μαδριγάλι του Carlo Gesualdo (1566-1613), φημισμένου ιταλού συνθέτη του 16ου αιώνα. Οι μετάγραφες όλων των συνθέσεων για reed quintet έχουν γίνει από τον πολυβραβευμένο oλλανδό σαξοφωνίστα και ενορχηστρωτή Raaf Hekkema (για το Calefax Reed Quintet).

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ: 27 - 29.01.2021
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: 
Ventus Ensemble
Κώστας Γιοβάνης, όμποε και αγγλικό κόρνο
Σπύρος Τζέκος, κλαρινέτο
Κώστας Τζέκος, μπάσο κλαρινέτο
Δημήτρης Ντακοβάνος, φαγκότο
Guido De Flaviis, σαξόφωνα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ