Αυτόν τον δύσκολο χειμώνα, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου έχει σχεδιάσει και προτείνει μία ξεχωριστή σειρά ψηφιακών εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά 3-10 ετών, με έμπνευση τους ανθρώπους πίσω από σπουδαία έργα τέχνης αλλά και μέσα σε αυτά.

Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα από το σπίτι τους να ταξιδέψουν στην παγκόσμια τέχνη, μέσα από τα έργα πέντε μεγάλων καλλιτεχνών από διαφορετικά καλλιτεχνικά ρεύματα: από την Αναγέννηση στον υπερρεαλισμό και από εκεί στην pop art και τη σύγχρονη τέχνη. Τα παιδιά μαθαίνουν ιστορίες και επινοούν νέες, πειραματίζονται με υλικά, γνωρίζουν τεχνικές και φτιάχνουν τη δική τους εικαστική γλώσσα.

Οι μικροί μας φίλοι θα στήσουν μια μεγάλη γιορτή με φανταστικούς φίλους, όπως o Μαξ Ερνστ, θα γνωρίσουν τους υπέροχους καλεσμένους του και θα μάθουν την τεχνική του κολάζ! Θα χορέψουν στο σκοτάδι με τις φιγούρες της χαρισματικής Πάουλα Ρέγο και θα κατασκευάσουν τους δικούς τους μικρούς χορευτές και τις σκιές τους! Θα τρυπώσουν στο εργοστάσιο του εκκεντρικού Άντυ Γουόρχολ και θα φτιάξουν pop-art πορτραίτα με διάσημες προσωπικότητες της εποχής μας – αλλά και του εργοστασίου φωταερίου… Θα γίνουν μεγάλοι ζωγράφοι και θα ολοκληρώσουν το έργο του Φλαμανδού Πίτερ Μπρέγκελ, ανακαλύπτοντας τα μικρά μυστικά που κρύβουν οι πίνακές του και παίρνοντας μια γεύση τού πως ζούσαν οι άνθρωποι πριν από 400 χρόνια! Τέλος, θα επιστρέψουν στο σήμερα και θα δημιουργήσουν ένα πολύχρωμο πλήθος από απίθανες φιγούρες, γνωρίζοντας έτσι έναν από τους πιο πρωτοπόρους καλλιτέχνες της εποχής μας, τον Άντονι Γκόρμλι.

Τα εργαστήρια

Χορεύοντας στο σκοτάδι με την Πάουλα Ρέγο. (για παιδιά από 7 ετών)
Ανακαλύπτοντας τον κόσμο του Πίτερ Μπρέγκελ (για παιδιά από 7 ετών)
Γιορτάζοντας παρέα με τον Μαξ Ερνστ. Για παιδιά από 7 ετών
Φτιάχνοντας φιγούρες με τον Άντονι Γκόρμλι. Για παιδιά από 3 ετών 
Ζωγραφίζοντας στο εργοστάσιο του Άντυ Γουόρχολ. Για παιδιά από 3 ετών .