Οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής επιστρέφουν στο Μέγαρο με καινούργιες διαδικτυακές μεταδόσεις, έχοντας ταυτόχρονα στις καλλιτεχνικές τους αποσκευές νέες ευρωπαϊκές επιτυχίες: μια σημαντική χορηγία από το βρετανικό ίδρυμα Linbury Trust και την απονομή του τίτλου της καλύτερης παραγωγής όπερας του 2020 στο λυρικό έργο Carlo il Calvo του Nicola Porpora από το διαδικτυακό περιοδικό Opera Forum.

Nέα streamings στο πλαίσιο του Megaron Online και Linbury Trust Concerts
Οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, που είναι γνωστοί στο εξωτερικό ως Armonia Atenea, επιστρέφουν στην ψηφιακή σκηνή του Μεγάρου με τέσσερις νέες συναυλίες, μπαρόκ και κλασικού ρεπερτορίου, οι οποίες θα προβληθούν από το site και το facebook του Μεγάρου σε streaming στο πλαίσιο του Megaron Online.

20 Ιανουαρίου 2021, 8:30 μ.μ.
Η πρώτη συναυλία εστιάζει σε δημοφιλή έργα Μότσαρτ και μεταδίδεται σε α΄ προβολή στις 20 Ιανουαρίου (8:30 μ.μ.). Στη συναυλία θα ακουστεί το Κοντσέρτο για φορτεπιάνο σε ντο μείζονα Κ. 413, με σολίστ τον ίδιο τον Γιώργο Πέτρου, που θα το ερμηνεύσει σε αντίγραφο του οργάνου (Walter, 1789) στο οποίο ο Μότσαρτ συνέθεσε μερικά από τα διασημότερα κοντσέρτα του. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από την αριστουργηματική Συμφωνία σε ντο μείζονα K. 425 με την επωνυμία «Linz». Η προβολή θα παραμείνει διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες για 48 ώρες.

Για να παρακολουθήσετε online την παράσταση στο site πατήστε ΕΔΩ

30 Ιανουαρίου 2021, 8:30 μ.μ.

Στις 30 Ιανουαρίου (8:30 μ.μ.), Οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και ο Γιώργος Πέτρου προσφέρουν στο κοινό μία ακόμη συναυλία (παραγωγή ΜΜΑ) σε live streaming, για την οποία έχουν επιλέξει να παρουσιάσουν σε όργανα εποχής δύο γνωστές συμφωνίες της κλασικής εργογραφίας: «της Οξφόρδης» (αρ. 92) και την «Έκπληξη» (αρ. 94) του Γιόζεφ Χάυντν.

Για να παρακολουθήσετε online την παράσταση στο site πατήστε ΕΔΩ 

13 Φεβρουαρίου 2021, 8:30 μ.μ.

Οι φίλοι της μπαρόκ μουσικής θα απολαύσουν, στις 13 Φεβρουαρίου (8:30 μ.μ.), σε live streaming, μια βραδιά αφιερωμένη στον Αντόνιο Βιβάλντι. Πρόκειται για ένα μουσικό εγχείρημα υψηλών αξιώσεων και… μεγάλων αντοχών (παραγωγή ΜΜΑ), στο πλαίσιο του οποίου η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει και τα 12 κοντσέρτα για έγχορδα από τη συλλογή L’estro armonico του σπουδαίου ιταλού μουσουργού, που έχουν χαρακτηριστεί από τα πλέον επιδραστικά έργα στην ιστορία της οργανικής μουσικής του 18ου αιώνα.

Για να παρακολουθήσετε online την παράσταση στο site πατήστε ΕΔΩ 

24 Φεβρουαρίου 2021, 8:30 μ.μ.
Οι ψηφιακές μεταδόσεις των συναυλιών του βραβευμένου συνόλου, υπό τον Γιώργο Πέτρου, που έχουν προγραμματιστεί για το πρώτο δίμηνο του 2021 ολοκληρώνονται στις 24 Φεβρουαρίου (8:30 μ.μ.). Το αγαπημένο αθηναϊκό σύνολο προσεγγίζει και πάλι, πάντα σε όργανα εποχής, έργα του Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τα Concerti grossi, έργο 3, μια συλλογή από έξι λαμπερά κομψοτεχνήματα της μπαρόκ μουσικής.

Για να παρακολουθήσετε online την παράσταση στο site πατήστε ΕΔΩ 

Η αναμετάδοση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ (diavlos.grnet.gr) του ΕΔΥΤΕ.