Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και θιασάρχης Βασίλης Μπισμπίκης προετοιμάζει την κινηματογραφική μεταφορά της θεατρικήςτου παράστασης "Ανθρωποι και ποντίκια" του Τζον Στάινμπεκ, που τα τελευταία χρόνια έχει σπάσει τα ταμεία.

Πίσω από την κάμερα θα είναι ο ίδιος μαζί με τον Δημήτρη Κασαΐτη. Οι δυο τους συνεργάστηκαν πρόσφατα στην «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη, όπου ο Κασαΐτης ανέλαβε τη διεύθυνση φωτογραφίας. Στην εκτέλεση της παραγωγής βρίσκεται η ομάδα του Cartel, ενώ τη διανομή των ρόλων κρατούν οι ηθοποιοί της παράστασης Δημήτρης Δρόσος, Μαίρη Μηνά, Στέλιος Τυριακίδης, Μάνος Καζαμίας, Γιώργος Σιδέρης, Γιανμάζ Ερντάλ, Λευτέρης Αγουρίδας, Αγγελική Πατσέλη, Μάρα Ζαλόνη και Ερατώ Αγγουράκη. Ο στόχος αυτήν τη στιγμή είναι η ταινία να είναι έτοιμη τον επόμενο χειμώνα.

Το πρωτότυπο έργο του Τζον Στάινμπεκ μιλάει για την προσπάθεια του ανθρώπου για επιβίωση και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, το ρατσισμό αλλά και την αλληλεγγύη, με την πλοκή στη διασκευή του Μπισμπίκη να μεταφέρεται σε μια μάντρα ανακύκλωσης στον Βοτανικό, δίπλα στα hot spots προσφύγων και μεταναστών.