Για το ρόλο της ως «Μαντάμ Κούλα» στην επιτυχημένη σειρά «Άγριες Μέλισσες» μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Αυτή η μάσκα μένει» με την δημοσιογράφο Ντέπυ Γκολεμά, η ηθοποιός Ναταλία Τσαλίκη.

ΔΗΜ: Χαίρομαι πολύ που μου κάνετε τη χαρά και την τιμή να μιλήσουμε. Ήθελα να σα πω ότι ήταν ένα μεγάλο ωραίο διάλειμμα στο σήριαλ που όλοι αγαπάμε και που εσεις ξέρετε ότι είναι η επιτυχία της χρονιάς. Ήθελα να σας ρωτήσω το ζητούμενο σε μια ηθοποιό είναι σαφώς η αναγνώριση του κοινού, έτσι δεν είναι;

«Σηκώνει μεγάλη κουβέντα αυτό, οπωσδήποτε είναι και αυτό», δήλωσε η ηθοποιός.

ΔΗΜ: Και το πήρατε νομίζω απλόχερα από την ερμηνεία σας στις Άγριες Μέλισσες. Τι ακούσατε για το ρόλο σας, πως σας υποδέχτηκε ο κόσμος.

«Άκουσα πάρα πολύ καλά πράγματα με ικανοποίηση καλύτερα και χαρά γιατί ήταν όντως κάτι δύσκολο για μένα, κάτι πρωτόγνωρο καλύτερα θα έλεγα. Η συνθήκη δηλαδή ήταν πρωτόγνωρη, δεν είχα ξανακάνει ποτέ μου καθημερινό σήριαλ με τόσες ώρες εργασία και με πίεση χρόνου. Με 10ωρο γύρισμα, σε ένα δύσκολο χώρο ο οποίος ήταν εξαιρετικός κινηματογραφικά βέβαια αλλά δύσκολο για εμάς τους ηθοποιούς. Σε ένα διπλό υπόγειο με πολύ κόσμο, 10 ώρες εκεί μέσα και με πίεση χρόνου την οποία όσο επαγγελματίας και να είσαι τη νοιώθεις στη ραχοκοκαλιά σου και χαίρομαι πολυ που τελικά τα βγάλαμε πέρα και είχε αυτή την ανταπόκριση στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜ: Πως δεχτήκατε; Ακούσατε από τον Λ.Χαρίτο ότι θα κάνετε μια κυρία, μια γυναίκα της Τρούμπας η οποία κουμαντάρει το μαγαζί. Πως το ακούσατε αυτό, είναι και έξω από το στυλ σας, από τους ρόλους σας . Σας θυμάμαι σε πάρα πολλά σήριαλ ...

«Έχω κάνει κατά καιρούς διάφορα guest αλλά τα βασικά μου σήριαλ ήταν το ‘’Άκρως οικογενειακό’’ και το ‘’Θα μιλήσεις με το δικηγόρο μου’’ και το ‘’Βίος Ανθόσπαρτος’’. Ο πολύς ο κόσμος νομίζει ότι οι ηθοποιοί όταν δεν τους βλέπει στην τηλεόραση ότι δεν υπάρχουν. Στο θέατρο καλούμαστε να κάνουμε ρόλους στην ουσία οι οποίοι καλό είναι να είναι όσο γίνεται πιο κόντρα σε εμάς γιατί αυτό έχει και ίντριγκα έχει και ενδιαφέρον. Για μένα ήταν πολύ σημαντικό ότι κάποιος σκηνοθέτης δηλαδή με πήρε ο Λεωνίδας Χαρίτος και μου πρότεινε ένα ρόλο που εύκολα δεν γίνονται προτάσεις να κάνεις ένα ρόλο στην τηλεόραση κόντρα, που δεν είναι κοντά στην ιδιοσυγκρασία σου, στο φιζίκ σου, σε ότι έχει συνηθίσει ο κόσμος. Αυτό είναι που με ιντριγκάρισε γιατί δεν σας κρύβω ότι προτάσεις μου έχουν γίνει κατά καιρούς στην τηλεόραση», υπογράμμισε η ίδια.

ΔΗΜ: Είμαι σίγουρη για αυτό αλλά αυτό ήταν κόντρα ρόλος

«Ακριβώς για αυτό και με ιντριγκάρισε και για αυτό είπα αμέσως ναι γιατί σημασία έχει να κάνουμε πράγματα που μας προκαλούν , που μας ανοίγουν δρόμους, μας πάνε παραπέρα. Δεν έχει σημασία να επαναλαμβάνουμε κάτι που το έχουμε κάνει είτε με μεγαλύτερη είτε με λιγότερη επιτυχία και ήταν σημαντική συνθήκη ότι δεν έκανα θέατρο τη συγκεκριμένη περίοδο και για αυτό και μπόρεσα να ασχοληθώ γιατί αλλιώς δεν μπορώ να τα κάνω και τα δύο. Ομολογώ ότι δεν έχω τη δυνατότητα να ασχοληθώ με δύο πράγματα συγχρόνως αλλά αυτό ήταν κάτι που με ιντριγκάρισε και αμέσως συζήτησα για κάποια πράγματα με το Λευτέρη που θεωρούσα απαραίτητα και πήγαμε παρακάτω με μεγάλη μου χαρά. Γιατί έχει καλλιτεχνικό ενδιαφέρον να κάνεις κάτι το οποίο είναι σε πρώτο άκουσμα κόντρα σε όσα έχεις κάνει, στην τηλεόραση γιατί στο θέατρο κάνουμε πολλά πράγματα που είναι κόντρα», απάντησε η κ. Τσαλίκη.

ΔΗΜ: Τις βλέπατε τις άγριες μέλισσες;

«Ναι τις έβλεπα κυρίως την πρώτη χρονιά, τις έβλεπα με ενδιαφέρον, ήταν κάτι που ξεχώριζε», σημείωσε η ηθοποιός.

ΔΗΜ: Άρα είχατε την σκέψη και τη θέληση ότι πάτε να δουλέψετε σε μια σειρά η οποία σπάει τα ταμεία

«Βεβαίως, έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στην απόφασή μου ότι είναι ένα σήριαλ το οποίο γίνεται με προσοχή και το οποίο έχει αγαπηθεί τόσο από τον κόσμο», ανέφερε.

ΔΗΜ: Μελετώντας το ρόλο της μαντάμ Κούλας που έχει ένα ενδιαφέρον, θυμηθήκατε την Τρούμπα της εποχής εννοώ κινηματογραφικά, δηλαδή τα κόκκινα φανάρια

«Όχι καθόλου. Τις έχω δει αυτές τις ταινίες αλλά δεν πήγε καθόλου το μυαλό μου εκεί, όχι. Από το μηδέν ξεκινάς δηλαδή έχεις στην άκρη του μυαλού σου κάποια πράγματα πως μπορούνε να είναι κάποιοι άνθρωποι που κινούνται σε αυτούς τους χώρους, σε μια άλλη εποχή, έχεις αυτά τα πράγματα αλλά όχι δεν λειτούργησαν σε πρώτο πλάνο», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείσα αν έπαιξε το ρόλο από την αρχή με το ένστικτό της, η κ. Τσαλίκη απάντησε: «Ακριβώς».

ΔΗΜ: Εγώ βλέποντας σας στα επεισόδια πρέπει να σας πω ότι παρακολουθώ ανελλιπώς άγριες μέλισσες, χρόνια είχαμε να δούμε μια τόσο καλή σειρά μυθοπλασίας

«Και με τόσο καλούς συναδέλφους», πρόσθεσε η ίδια.

ΔΗΜ.: Με πολύ καλούς, με θεατρικούς συναδέλφους δηλαδή νομίζω κάθε επεισόδιο είναι ένα μικρό θέατρο κάθε βράδυ

«Είναι μια μίνι κινηματογραφική ταινία», επισήμανε.

ΔΗΜ: Αυτό ήθελα να πω, τι εντύπωση σας αφήνουν. Τώρα ανήκετε στο παρελθόν των άγριων μελισσών ή θα σας ξαναδούμε;

«Δεν θα ήθελα να ξανασυμμετέχω, κάτι έχει πάρει το αυτί μου αλλά όχι νομίζω ότι κάτι που έχει μείνει καλό είναι να μείνει έτσι όπως είναι», διευκρίνισε.

ΔΗΜ: Δηλαδή αυτό ήταν και τέρμα;

«Ναι αυτό ήταν και τέρμα και δεν βολεύει κιόλας την ιστορία. Ήταν μια παρένθεση στην ιστορία των Μελισσών και καλό είναι μην σέρνουμε από τα μαλλιά πράγματα τα οποία γίνανε και οφείλουν να μείνουν εκεί που ήταν, στο παρελθόν», δήλωσε επιπρόσθετα.

ΔΗΜ: Σας έκανε εντύπωση η «Δρόσω» το πώς μια νέα ηθοποιός μπαίνει αμέσως σε ένα τέτοιο ρόλο. Δεν ήταν εύκολο

«Τίποτα δεν είναι εύκολο, αυτό είναι ένα στοίχημα με τον εαυτό μας το να κάνουμε πράγματα που καλούμαστε να κάνουμε στην τηλεόραση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜ: Εσείς έχετε την εμπειρία απλώς εδώ μιλάμε για μια καινούργια γενιά ηθοποιών η οποία καλείται και να τραγουδήσει και να ντυθεί ανάλογα και να παίξει ένα ρόλο που ίσως δεν τον ξέρει

«Αυτή είναι η δουλειά μας να μετριόμαστε με πράγματα και επειδή έχει το ταλέντο η Δανάη, έχει όμορφη φωνή και μια υπέροχη παρουσία και κινείται και όμορφα ήταν μια ευκαιρία να τα δείξει αυτά. Είναι σπάνιο να δίνεται η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αναδείξουν τα ταλέντο τους και όταν αυτό γίνεται στην τηλεόραση που είναι ένα πολύ δυνατό μέσο και κυρίως ένα τέτοιο σήριαλ που έχει τέτοια απήχηση αυτό όντως είναι ένα δώρο για τον ηθοποιό και είναι πολύ σημαντικό να μπορεί να δείχνει στο κοινό το πολύπλευρο ταλέντο του», υπογράμμισε η κ. Τσαλίκη.

ΔΗΜ.: Πως τα πήγατε με τον κ. Νώντα φάνηκε η χημεία πολύ καλή

«Υπέροχα είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος , γνήσιος αληθινός συμπαθηθήκαμε πάρα πολύ όπως και με όλους . Ξέρετε ότι μπαίνεις σε ένα σήριαλ το οποίο έχει κάνει μια διαδρομή τόσο μεγάλη δεν είναι και πολύ εύκολο να ενταχθείς, υπάρχει ήδη ένα κλίμα, υπάρχει μια ενέργεια, μια ατμόσφαιρα και είναι ένα στοίχημα», ανέφερε.

ΔΗΜ. Έχουν αναπτυχθεί φιλίες, υπάρχουν παρέες

«Και όχι μόνο αυτό , αυτό είναι το λιγότερο εμείς είμαστε ευπροσάρμοστοι οι ηθοποιοί αλλά το να ενταχθείς σε ένα κλίμα, σε ένα ποτάμι το οποίο τρέχει το συνεργείο, οι τεχνικοί , οι η θοποιοί και να αφομοιωθείς, όσο και να είχε μια ιδιαιτερότητα η παρένθεση της Τρούμπας, δεν είναι εύκολο πράγμα. Και για μένα ίσως αυτό ήταν και η μεγαλύτερη δυσκολία και η μεγαλύτερη πρόκληση το να μπεις και να μην είσαι ξένος σε αυτό όταν μπαίνεις μετά από ενάμιση χρόνο. Αλλά όλη αυτή η πρόσκληση ήταν που με ιντριγκάρισε και με έκανε να δεχτώ και να χαρώ πιο πολύ που στο τέλος βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Ο κ. Ξυκομηνός είναι ένα εξαιρετικός άνθρωπος και τα πήγαμε πάρα πολύ καλά, με όλους δηλαδή . Το συνεργείο πρέπει να σας πω οτι κάνει πάρα πολύ σημαντική δουλειά σε αυτό το σήριαλ, δηλαδή δεν είναι εύκολο να βγει αυτό το αποτέλεσμα στον αέρα αν δεν υπάρχει αυτό το πάθος , αυτή η αφοσίωση, αυτή η συγκέντρωση όλων αυτών των ανθρώπων και η αγάπη με την οποία το κάνουν και το διεκπεραιώνουν. Όλοι από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, δεν είναι τυχαίο αυτό το πράγμα», συμπλήρωσε.

ΔΗΜ: Να πω την αλήθεια αυτό φαίνεται

«Δεν μπορεί αν μην φαίνεται, δεν μπορεί να κρυφτεί και ειδικά σε ένα καθημερινό σήριαλ που όλα τρέχουν τόσο γρήγορα με τέτοιους ρυθμούς αν δεν υπάρχει αυτή η ομόνοια, αυτή η αγάπη , αυτό το πάθος με το οποίο γίνονται τα πράγματα από τον σκηνοθέτη μέχρι τον τελευταίο βοηθό. Δεν γίνονται εύκολα », πρόσθεσε. 

ΔΗΜ: Πριν μπείτε στις άγριες μέλισσες και πριν ακόμα φανταστείτε ότι θα παίξετε αυτό το σπουδαίο ρόλο ποιοι ηθοποιοί σας είχαν κάνει εντύπωση

«Δεν μπορώ να ξεχωρίζω και να πω αυτός είναι καλός εκείνος δεν είναι. Θεωρώ ότι η Μ. Κίτσου είναι μοναδική σε αυτό που κάνει, θεωρώ με κάποιο τρόπο στηρίζει στους ώμους της όλο το σήριαλ. Ότι είναι σπουδαία και ότι αν δεν υπήρχε η Μαρία δεν νομίζω ότι θα ήταν αυτό το αποτέλεσμα. Η ταπεινή μου γνώμη αυτή είναι», τόνισε.

ΔΗΜ: Παρότι είναι ένα πολυεπίπεδο σήριαλ

«Δεν έχει σημασία είναι ο κορμός και δίνει το στίγμα του σήριαλ κατά τη γνώμη μου», εξήγησε η ηθοποιός.

ΔΗΜ: Κλείνοντας αφού σας ευχηθώ ότι καλύτερο για αυτά τα περίεργα Χριστούγεννα που θα ζήσουμε, σας έχει μείνει μια φράση από αυτές τις πολύ ωραίες που λέγατε με τον κ. Νώντα; Γιατί λέγατε κάτι απίθανα πράγματα ...

«Ναι, ‘’πόσα σπόρια να ρίξεις στις πάπιες του Ζαππείου’’. (γέλια) Μακάρι να γίνονται τέτοιες δουλειές να της χαίρεται ο κόσμος. Καλές γιορτές εύχομαι», κατέληξε η Ναταλία Τσαλίκη.