Στις δύσκολες συγκυρίες που βιώνει η Ελλάδα και ο κλάδος του πολιτισμού εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, οι συντελεστές του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ επιμένουν στην προσπάθειά τους να δίνουν καθημερινά τη δυνατότητα στο κοινό να συμμετέχει στις δράσεις του.

«Το Μουσείο είναι παντού». Με αυτό το μήνυμα το μουσείο γιορτάζει φέτος 30 χρόνια λειτουργίας δίνοντας μεγάλη έμφαση στις ανανεωμένες ψηφιακές του υπηρεσίες.
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι, οικογένειες ή σχολικές ομάδες μπορούν να παρακολουθούν πλέον ψηφιακά όλα τα ανανεωμένα επιλεγμένα προγράμματα του μουσείου
Μουσειο_ΟΤΕ_Εκπαιδευτικα_Προγραμμα_1

Τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί με την υποστήριξη μουσειοπαιδαγωγού και εξειδικευμένου προσωπικού και είναι δωρεάν για το κοινό και θα διεξάγονται δωρεάν έως και το Μάιο του 2021.
Οσο για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, διατίθενται και εκείνα σε on line ψηφιακές πλατφόρμες, καθώς και σε μαγνητοσκοπημένα videos on demand, και απευθύνονται σε μαθητές από όλες τις τάξεις του δημοτικού.
Μουσειο_ΟΤΕ_Εκπαιδευτικα_Προγραμμα_2


ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
Ο βασικός στόχος του μουσείου είναι η διαφύλαξη και διάδοση της ιστορίας των
τηλεπικοινωνιών, ως μέρους της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Θυμίζουμε πως από το 2018, περισσότεροι από 18.000 επισκέπτες γνώρισαν τις συλλογές και τα εκθέματα του μουσείου, μέσα από τις ψηφιακές διαδρομές του, με τη βοήθεια της τεχνολογίας Augmented Virtual Reality.
Μάλιστα, οι ξεναγήσεις του μουσείου με τις εν λόγω εφαρμογές διακρίθηκαν στα Mobile
Excellence Awards 2020.
Στις συλλογές του περιλαμβάνονται πάνω από 4.000 αντικείμενα και 33.000 έγγραφα, όπως χάρτες, τηλεγραφήματα, φωτογραφίες και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό.

ΛΜ