Αύξηση της τάξης του 33,72% παρατηρείται στις πωλήσεις βινυλίου το α' 6μηνο του 2020, παρά τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης λόγω COVID-19 που έχει κυριολεκτικά «γονατίσει» τους κλάδους της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Discogs, μόνο τον περασμένο Μάιο πωλήθηκαν 1,6 εκατομμύρια υλικοί φορείς (βινύλιο), ενώ η ολοένα μεγαλύτερη διάθεση ανεξάρτητων παραγωγών μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων, κατά τη διάρκεια του lockdown, φαίνεται ότι συνετέλεσε πολύ στην εξέλιξη αυτή.

Τον περασμένο μήνα, η Digital Music News ανέφερε για πρώτη φορά ότι το βινύλιο είχε ευδοκιμήσει στους πρώτους έξι μήνες του 2020, παρά την πανδημία κορωναϊού. Τώρα, οι Discogs έχουν επεξεργαστεί τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του μέσου στη δική του εξαμηνιαία ανάλυση.

Οι Discogs συνέταξαν τα δεδομένα του Q1 και Q2 2020 Marketplace σε μια περιεκτική αναφορά, η οποία κοινοποιήθηκε στο DMN. Η πλατφόρμα που εδρεύει στο Πόρτλαντ, με βάση το Όρεγκον, σημείωσε σταθερή αύξηση πωλήσεων από έτος σε έτος κατά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Ο όγκος των αγορών στη συνέχεια σταμάτησε τον Μάρτιο, εν μέσω της εγχώριας έναρξης της κρίσης COVID-19 και της σχετικής αναταραχής της αγοράς.

Ωστόσο, ο Απρίλιος, ο Μάιος και ο Ιούνιος έφεραν μαζί τους τεράστιες αυξήσεις συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1,6 εκατομμυρίων αντικειμένων που πωλήθηκαν μόνο τον Μάιο (από περίπου 950.000 τον Μάιο του 2019).

Οι συνολικές φυσικές πωλήσεις Discogs Marketplace σημείωσαν άνοδο 29,69 τοις εκατό κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο-Ιούνιο του 2019 - ένα σημείο που η ανάλυση στα μέσα του έτους αποδίδει, εν μέρει, σε μεγαλύτερο αριθμό χρηστών και «την επιθυμία υποστήριξης των μικρών επιχειρήσεων. " Μέσα σε αυτήν την αύξηση σχεδόν 30 τοις εκατό, η αύξηση των πωλήσεων CD σε ετήσια βάση ανήλθε στο 31,03 τοις εκατό και οι κασέτες ακολουθούσαν στενά με την αύξηση τους κατά 30,52%.

Παρ 'όλα αυτά, το βινύλιο και οι ήδη σημαντικές πωλήσεις του παρουσίασαν τη μεγαλύτερη βελτίωση από έτος σε έτος, 33,72%. Εξίσου σημαντικές, οι πωλήσεις βινυλίου αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 75% των συνολικών συναλλαγών των Discogs μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2020.

Η περιστροφή των ψηφιακών καταστημάτων Indie διαδραμάτισε αναπόσπαστο ρόλο στην τελευταία έκρηξη των πωλήσεων, σύμφωνα με το Discogs - συμπεριλαμβανομένων «πολλών καταστημάτων δίσκων που αναγράφουν ολόκληρο το απόθεμά τους στο διαδίκτυο». Η απόφαση να υιοθετηθεί η απομακρυσμένη πώληση ήταν, βεβαίως, αποτέλεσμα περιστάσεων, καθώς τα μέτρα κλειδώματος εμπόδισαν προσωρινά τα καταστήματα τούβλου και κονιάματος σε όλο τον κόσμο να ξαναρχίσουν τις κανονικές δραστηριότητές τους. Ωστόσο, η κίνηση που οφείλεται στην αναγκαιότητα μπορεί να έχει διαρκή θετική επίδραση στη σφαίρα του βινυλίου καθώς οι παθιασμένοι θαυμαστές συνεχίζουν να αλληλεπιδρούν στο διαδίκτυο.

ΠΗΓΗ: www.digitalmusicnews.com/