Το όνειρό της πραγματικότητα έκανε η Έλενα Δεκάζου εκδίδοντας το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Ιέρεια», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΠΗΓΗ.

Η ενασχόλησή της με τη συγγραφή ξεκίνησε από τα εφηβικά της χρόνια, όταν βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος και από τότε δεν σταμάτησε να γράφει. Σήμερα που είναι πια μητέρα τριών παιδιών και έχει διανύσει μια μεγάλη επαγγελματική διαδρομή ως μαία, αποφάσισε να βγάλει από το συρτάρι το πιο ζουμερό συγγραφικό της έργο, διεκδικώντας μια θέση στην καρδιά του αναγνωστικού κοινού.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα, την Έλλη, που η μύησή της ως Ιέρεια σε ένα αρχαίο ναό της Αιγύπτου της ανοίγει την πόρτα της γνώσης. Και όλα τότε αποκαλύπτονται. Το παρελθόν διεκδικεί µια θέση στο μέλλον της και το παρόν στροβιλίζεται ανάμεσα σε έναν χειμαρρώδη εραστή, σε έναν αφοσιωμένο φίλο και σε έναν καρµικό έρωτα.
iereia-ΒΙΒΛΙΟ

Το βιβλίο αυτό είναι η ιστορία µιας δυνατής γυναίκας σε µια διαρκή περιπλάνηση από την αρχοντική Αθήνα, στο κοσµοπολίτικο Λονδίνο και στην Αίγυπτο των αρχαίων μυστηρίων σε µια προσπάθεια για την εκπλήρωση του βαθύτερου σκοπού της ύπαρξής της. «Αυτή η γυναίκα είναι σαν να σέρνει πίσω της µια λατρευτική δύναµη» λέει ένας από τους φύλακες του ναού και αυτά τα λόγια κρύβουν όλη την αλήθεια για την Έλλη.

author-eleni

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Έλενα Δεκάζου γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη σχολή Μαιών και εργάστηκε για χρόνια ως µαία. Είναι παντρεµένη και µητέρα τριών παιδιών. Ως άτοµο µε διαρκείς καλλιτεχνικές ανησυχίες, παρακολούθησε σεµινάρια δηµιουργικής γραφής, µαθήµατα υποκριτικής και εικαστικής τέχνης.

Η ενασχόλησή της µε τη συγγραφή ξεκίνησε από τα εφηβικά της χρόνια όταν βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισµό Διηγήµατος και από τότε δεν σταµάτησε να γράφει. Κρατάει ακόµη µια αγαπηµένη συνήθεια από τα παιδικά της χρόνια, να ξεχνιέται ανάµεσα σε τόνους βιβλίων σε βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία, σε όποιο µέρος του κόσµου και αν βρεθεί .

Είναι η πρώτη φορά που έργο της βγαίνει από το συρτάρι διεκδικώντας µια θέση στην καρδιά του αναγνωστικού κοινού.