Μία πρωτοποριακή δράση για ένα πρωτότυπο e-Κυνήγι θησαυρού με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση ξεκινάει από την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου ο Δήμος Ηλιούπολης στο πλαίσιο του σχεδιασμού του, ώστε να αποτελέσει «πράσινο» σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα.

Σκοπός της δράσης είναι η ενθάρρυνση των παιδιών να διασχίσουν ένα μεγάλο τμήμα της πόλης με το ποδήλατό τους, ανακαλύπτοντας έτσι ανεξερεύνητες γωνιές της και τα πάρκα της. Δημιουργήθηκε λοιπόν για τους μικρούς φίλους μια ξεχωριστή εμπειρία, που βασίζεται στην «ανάμειξη» του φυσικού και του ψηφιακού κόσμου.

Με τη χρήση τεχνολογιών επαυξημένης πραγματικότητας (AR) τα παιδιά θα συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού. Ο θησαυρός ωστόσο, θα είναι μια πραγματική έκπληξη για εκείνα και ένα σημαντικό “μάθημα ζωής”.

Ακολουθώντας μια διαδρομή, κυρίως μέσα από πάρκα και αποφεύγοντας δρόμους με μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων θα πάρουν μέρος σε ένα «κυνήγι θησαυρού». Για να συμμετέχουν στην εμπειρία αυτή, οι γονείς πρέπει να έχουν «κατεβάσει» στο κινητό τους την εφαρμογή «Metaverse» στο κινητό τους ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν διαθέσιμα δεδομένα σύνδεσης Ίντερνετ.

Κατεβάστε την εφαρμογή για iOS συσκευές εδώ: http://bit.ly/metaverse_ios

Kατεβάστε την εφαρμογή για Android συσκευές εδώ: http://bit.ly/metaverse_android

Η έναρξη του παιχνιδιού θα γίνει στο Πάρκο Πικροδάφνης, από την παιδική χαρά της οδού Τζαβέλα, κοντά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπου εκεί θα πρέπει να ψάξουν να ανακαλύψουν μια αφίσα τοποθετημένη κάπου σε ένα δένδρο. Με την κάμερα του κινητού τους θα φωτογραφήσουν τον κωδικό QR και από εκεί και πέρα θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες της εφαρμογής.

Οι συμμετέχοντες και οι μεγάλοι συνοδοί τους, θα βιώσουν μια πρωτότυπη εμπειρία, σαν σύγχρονοι εξερευνητές, στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν τον πραγματικό θησαυρό!

Με δεδομένα τα πρόσφατα πιο αυστηρά μέτρα προφύλαξης κατά του κορωνοϊού και τον περιορισμό συγκεντρώσεων σε εξωτερικό χώρο, ο Δήμος ανέστειλε τις προγραμματισμένες δράσεις, που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων ποδηλατική βόλτα στην πόλη , διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικό δρόμο, εκδήλωση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής κλπ.

Η παραπάνω δράση μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, χωρίς να δημιουργείται συνωστισμός και επομένως να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια και την υγεία. Η παρουσία γονέων και γενικά μεγαλύτερων συνοδών κρίνεται απαραίτητη για τη συμμετοχή στο παιχνίδι.