Αφορμή της συνέντευξης δόθηκε από την νέα του κυκλοφορία με το τραγούδι που έγραψε η Πένυ Μπαλτατζή με τίτλο «Αισθήματά μου» και έχει αγαπηθεί από τα ραδιόφωνα από τις πρώτες ημέρες τις κυκλοφορία του.

«Είναι η δεύτερη φορά που συνεργαζόμαστε» εξομολογήθηκε ο ερμηνευτής, «και με το πρώτο άκουσμα ξετρελάθηκα» συνέχισε.

«Το τραγούδι αυτό μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, λίγο διαφορετικές, και σίγουρα πιο χαρούμενες από αυτές που ζούμε σήμερα».

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Αδάμ Τσαρούχης έχει επιλέξει ένα πιο vintage στυλ για τα τραγούδια που ερμηνεύει, αλλά αυτό γίνεται πιο εμφανές στα βίντεο που τα συνοδεύουν.

«Ναι, υπάρχουν σίγουρα στοιχεία από παλαιότερες εποχές, αναφέρομαι στις δεκαετίες του '50 και του '60 που αγαπώ, γιατί και οι ήχοι όπου κινούμε είναι κοντά στο swing - bosa nova, ρετρό, οπότε υπάρχει σίγουρα μια ατμόσφαιρα στα τραγούδια μου».

Το τραγούδι «Αισθήματά μου» είναι η δεύτερη κατά σειρά επιτυχία αφού με την πρώτη του κατάφερε να ξεχωρίσει.



«Το προηγούμενο τραγούδι μου κυκλοφόρησε πέρσι το καλοκαίρι, με τον τίτλο «Που και που» και αυτό είναι της Πένυς Μπαλτατζή. Είναι πολύ όμορφο να συνεργάζομαι με ανθρώπους που σέβομαι, αγαπώ και μας συνδέει μια μεγάλη φιλία».

«Αυτό που μου αρέσει είναι να αντλώ στοιχεία από το παρελθόν, και να τα κάνω πιο φρέσκα μέσα από την δουλειά μου» εξομολογήθηκε ο Αδαμ Τσαρούχης.


Είναι από την νεότερη γενιά τραγουδιστών και ως τώρα τα έχει καταφέρει εξαιρετικά καλά, αλλά δεν σταματούν ποτέ οι στόχοι. «Τι να πω, οι εποχές είναι δύσκολες και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο, αλλά έχω προγραμματίσει να κάνω μια 2η ολοκληρωμένη προσωπική δουλειά.

Από το 2015 που κυκλοφόρησε ο πρώτος μου δίσκος είναι αρκετός καιρός, οπότε τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Έτσι, μιλάω με διάφορους συνθέτες, ψάχνω τραγούδια σε τραγουδοποιούς που θα μπορούσαν να μου εμπιστευτούν την δουλειά τους».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adam Tsarouchis 🎼 (@adamtsarouchis) στις


Για τις εμφανίσεις του παραδέχθηκε ότι ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος. «Περιμένουμε να δούμε τα μέτρα που τελικά θα ισχύσουν για τις μουσικές σκηνές για να δω αν θα μπορέσω να προγραμματίσω κάποιες εμφανίσεις».




Στην ερώτηση τι είναι επαγγελματική καταξίωση απάντησε χωρίς περιστροφές: «Καταξίωση είναι ο κόσμος να τραγουδάει τα τραγούδια μου, να αγαπήσει τις μουσικές μου και να καταφέρω να συνδεθεί το κοινό με αυτές. Σίγουρα οι χώροι όπως το Μέγαρο Μουσικής ή το Ηρώδειο είναι μεγάλη καταξίωση για τον καλλιτέχνη, γιατί ορισμένοι χώροι έχουν μια ξεχωριστή βαρύτητα και ιστορία.

Σε όλα αυτά θέλω να προσθέσω ότι καταξίωση είναι να δουλεύω με καλούς μουσικούς, εμπνευσμένους συνθέτες, και να ερμηνεύω όμορφα τραγούδια, γιατί αυτά φέρνουν την επιτυχία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adam Tsarouchis 🎼 (@adamtsarouchis) στις


Κάνοντας αναδρομή ο Αδάμ Τσαρούχης στο παρελθόν του, μίλησε και για τον τρόπο που το τραγούδι μπήκε στην ζωή του. «Γεννήθηκα στην Αθήνα, και ο πατέρας μου τυχαίνει να είναι τραγουδιστής και μουσικός, οπότε είχα ερεθίσματα από πολύ μικρή ηλικία.

Γύρω στα 12 εξέφρασα την επιθυμία να ασχοληθώ με την μουσική,  κι ύστερα από παρότρυνσή του ξεκίνησα να σπουδάζω κιθάρα στο ωδείο..





Παρόλα αυτά το δικό μου μεράκι ήταν το τραγούδι. Με το που ενηλικιώθηκα ξεκίνησα τα μαθήματα τραγουδιού, και στην συνέχεια ήρθε μια υποτροφία για την Αμερική. Εκεί, παρακολούθησα μαθήματα μιούζικαλ, και στη συνέχεια άρχισα συνεργασίες με καταξιωμένους δημιουργούς όπως ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, Μίμης Πλέσας, Γιάννης Σπανός, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Ηρώ, Μαντώ, Φωτεινή Δάρρα, και πολλοί άλλοι.

Συμμετείχα σε πολλές μουσικο - θεατρικές παραστάσεις και μιούζικαλ όπου μου δώσανε αρκετή επήρεια και γνωριμίες μέσα στον χώρο.

Το 2015 στην πρώτη μου δισκογραφική δουλειά τα πρώτα τραγούδια που με γνώρισε το κοινό ήταν δυο διασκευές , η μια του Γιαν. Σπανού το "Μια αγάπη για το καλοκαίρι" και η άλλη το "Τι σήμερα τι αύριο τι τώρα" που είναι ρεμπέτικο αλλά με διαφορετικό ήχο».



Στην ερώτηση με την μάσκα πως τα πάς απάντησε «Δύσκολα.. Διδάσκω στον "Ιασμό" την Δραματική Σχολή και στο Ελληνικό Ωδείο του Υμηττού όπου και μένω, και οφείλω να πω ότι είναι πολύ δύσκολο να διδάσκεις με την μάσκα. Ακόμη όμως περισσότερο για εμάς που τραγουδάμε και πρέπει να διδάξουμε αλλά τι να κάνουμε;

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adam Tsarouchis 🎼 (@adamtsarouchis) στις


Νομίζω πως όλοι πρέπει να συμμορφωνόμαστε με τα μέτρα και να προσέχουμε για να προστατέψουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε, και τους ίδιους μας τους εαυτούς».



Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Αδάμ Τσαρούχης εμφανίζεται στο «Cash Restaurant Bar» της Κηφισιάς (Δηλιγιάννη 54, ­Κεφαλάρι) κάθε Τέταρτη και Παρασκευή.
«Είναι εάν ξεχωριστό κατάστημα σε μια υπέροχη αυλή που παίζω και από την προσωπική μου δισκογραφία αλλά και ξένες διαχρονικές παγκόσμιες επιτυχίες από το παρελθόν, τζαζ, μέχρι Αλέκα Κανελλίδου, και το σήμερα.. Τραγούδια γνωστά που ο κόσμος έχει αγαπήσει, και όσο κρατάει ακόμα ο καιρός θα εμφανιζόμαστε έξω».