Ο λόγος για το «Memories», το νέο ορχηστρικό μουσικό θέμα από τον Έλληνα συνθέτη που κυκλοφόρησε σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, πριν λίγες ημέρες και έχει αγαπηθεί από το ελληνικό αλλά και το ξένο κοινό.

Πρόκειται για μια νέα σύνθεση με ethnic μελωδίες «ντυμένες» με το κλαρίνο του Μάκη Αριστόπουλου.

Ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης και παραγωγός συνεχίζοντας την 25χρονη πορεία του στη μουσική βιομηχανία σε Ελλάδα και εξωτερικό, παρουσιάζει μια σύνθεση με έντονα ελληνικά στοιχεία. Σε συνεργασία με το ταλέντο του Μάκη Αριστόπουλου, πετυχαίνει να διαδώσει για άλλη μία φορά τη σπουδαιότητα κατεξοχήν παραδοσιακών ήχων σε σύγχρονες συνθέσεις.

Δείτε ακόμα: Κυριάκος Παπαδόπουλος - Υπάρχει μεγάλη διάσταση και διάσπαση μεταξύ των δημιουργών



Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος κλήθηκε να μας πει δυο λόγια παραπάνω γι αυτό το νέο του μουσικό θέμα. «Είναι μια μελωδία, σύνθεση δική μου η οποία έχει ανέβει στο επίσημο κανάλι μου στο Youtube και κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά - Digital καταστήματα.

Έχω κάνει και άλλα δυο - τρία instrumental θέματα σε ανάλογο ύφος, και είναι η αρχή για κάποια πράγματα που δουλεύω και σιγά - σιγά και θα τα εξελίξω ώστε να βγούνε πολλές και διαφορετικές συνθέσεις μου».

Στην ερώτηση αν είναι ένας από τους αγαπημένους νεότερους Έλληνες δημιουργούς της Ανατολικής Μεσογείου (Τουρκιά-Λίβανος-Ισραήλ-Ιορδανία, κτλ) απάντησε ότι: «Έχουν πέραση οι μελωδίες που γράφω για τα τραγούδια, γιατί είναι πολύ κοντά στα ακούσματα όλων αυτών των χωρών. Είναι όμως αγαπημένα τα δικά μου θέματα - τραγούδια και στα Βαλκάνια εκτός από τα Εμιράτα. Αρέσουν στον κόσμο, κι έτσι έχουν μια διαφορετική προσέγγιση απέναντι στο έργο μου. Αυτό είναι όλο».

Για τις εμφανίσεις του τον χειμώνα που μας πέρασε είπε ότι: «Έκανα τέσσερις προγραμματισμένες εμφανίσεις στην Πλάκα, και συγκεκριμένα σ΄ ένα ιστορικό χώρο της Αθήνας που ονομάζεται "Οδός Λυσίου" και παρουσίασα μια δουλειά 25 χρόνων, σε τέσσερις εβδομάδες, κάθε Πέμπτη.

Θα πρέπει να αναφερθώ σε αυτό γιατί φέτος έκλεισα 25 χρόνια στην δισκογραφία.

Έτσι, το πρόγραμμά μου είχε τις περισσότερες επιτυχίες μου, γιατί μέσα σ΄ ένα τρίωρο πρόγραμμα δεν μπορείς να βάλεις περισσότερα από 30-40 τραγούδια.

Η ορχήστρα μου ήταν εννεαμελής, μαζί με εμένα και τέσσερις τραγουδιστές όπως ο Κώστας Καραφώτης, Τζωρτζίνα Καραχάλιου, Μαρία Ιωαννίδου και ο Χάρης Χαλαμούτης.

Με εντυπωσίασε η αγάπη του κοινού που ανταποκρίθηκε, αλλά μας βρήκε ο κοροναϊός την τελευταία εβδομάδα που ολοκλήρωνα τις παραστάσεις μου.

Ελπίζω ότι όλο αυτό που ζούμε με την πανδημία θα περάσει σύντομα, γιατί θέλω να το ξανά κάνω».



Για το καλοκαίρι που μας πέρασε δεν ήταν καλή περίοδος, εξομολογήθηκε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. «Το καλοκαίρι είχα προγραμματίσει αυτή η παράσταση του χειμώνα να περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα αλλά προέκυψαν τα αυστηρά υγειονομικά πρωτοκόλλα και ακυρωθήκαν τα πάντα. Όχι μόνο για μένα, αλλά και για τους περισσότερους μέσα στον χώρο της μουσικής».

Ο συνθέτης είναι πολύ ενεργός δισκογραφικά και πάντα είναι σε εγρήγορση, και σε κάθε επαφή μαζί του τον βρίσκουμε στο στούντιο κάτι να ετοιμάζει.

«Ετοιμάζω πράγματα, αλλά δεν θέλω να τα λέω πριν κυκλοφορήσουν γιατί μπορεί να συμβεί κάτι ανάμεσα και να μην γίνουν, και θέλω να το σεβαστείτε. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ετοιμάζω τραγούδια για δυο νέα παιδιά και για δυο πολύ δυνατά ονόματα. Θέλω να πιστεύω, αν όλα πάνε καλά ότι μέχρι τα μισά του Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσουν».

Οι πιο πρόσφατες συνεργασίες του ήταν με τον Σταμάτη Γονίδη και την Πίτσα Παπαδοπούλου.

«Μια πολύ πρόσφατη επιτυχημένη συνεργασία μου είναι τα τραγούδια που έδωσα στον Σταμάτη Γονίδη, και την Πίτσα Παπαδοπούλου. Με τον Σταμάτη έγινε μεγάλη επιτυχία το "Απόφαση καρδιάς".

Με τον Σταμάτη Γονίδη μας δένει φιλία, αγάπη και επαγγελματικά κάθε φορά που συνεργαζόμαστε παρουσιάζουμε όμορφα πράγματα, και τον ευχαριστώ που κάθε φορά είναι δίπλα μου».



Για την φετινή χειμερινή περίοδο είναι συγκρατημένα αισιόδοξος λέγοντας ότι «Θα κυλήσει δύσκολα ο χειμώνας γιατί όλα έχουν να κάνουν με το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον κοροναϊό.

Εύχομαι να δοθεί μια παράταση στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων ώστε να μπορεί να δουλέψει ο κόσμος στα νυχτερινά μαγαζιά και να κινηθεί η αγορά. Τουλάχιστον να πάει το ωράριο μέχρι τις 2:30-3:00 γιατί υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.



Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι ένας από του λαϊκούς συνθέτες με τους πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. Μάλιστα από ένα σημείο και μετά φαίνεται να έχει χάσει τον λογαριασμό.

«Κοίταξε να δεις, από ότι θυμάμαι τελευταία είναι γύρω στους 60, πενήντα - εξήντα κάπου εκεί είναι χρυσοί και πλατινένιοι μαζί. Αυτό όμως όσο περνάνε τα χρόνια δεν έχει καμία σημασία, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα».

Μάλιστα εξέφρασε και το παράπονό του και τις ανησυχίες του για το εισόδημα που χάνουν οι δημιουργοί από τα πνευματικά δικαιώματα, που δεν εισπράττονται.

«Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα πνευματικά δικαιώματα στην Ελλάδα, εδώ και τέσσερα χρόνια που δυσλειτουργεί όλο το σύστημα είσπραξης της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν δυο εισπρακτικοί οργανισμοί που προσπαθούν να διαχειριστούν τα δικαιώματα. Δεν μπορεί ένα μαγαζί να πληρώνει τον κάθε έναν που περνάει, με αποτέλεσμα να μην πληρώνει κανένας δικαίωμα για την χρήση της μουσικής.

Έχουν διασπαστεί οι δημιουργοί, και για να σας δώσω να καταλάβετε δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω, και με ποιον εισπρακτικό φορέα θα υπογράψω.

Περίμενα μέχρι σήμερα να γίνει συγχώνευση, ώστε να δημιουργηθεί ένας δυνατός φορές, αλλά το βλέπω πάρα πολύ δύσκολο».



Για το από εδώ και πέρα ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είπε ότι: «Αυτοί οι μήνες που πέρασαν ήταν εντελώς αδρανείς. Δεν έγιναν πράγματα, γιατί και να γίνουν που θα παρουσιαστούν, και ποιος θα τα ακούσει. Ότι γίνει από δω και πέρα, και εύχομαι όλα να πάνε καλά για να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική αλλά κυρίως υγειονομική».



Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο συνθέτης Κυριάκος Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1971.

Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής πιάνου από 9 ετών και συνέχισε με μαθήματα μουσικής κινηματογράφου και σύνθεσης. Από το 1995 ασχολείται επαγγελματικά ως συνθέτης, μουσικός και παραγωγός.

Έως σήμερα έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους κορυφαίους καλλιτέχνες της χώρας, έχοντας συνθέσει πάνω από 800 τραγούδια, εκ των οποίων τα περισσότερα αφού έγιναν επιτυχίες στην Ελλάδα, «ταξίδεψαν» και στο εξωτερικό. Μάλιστα κάποια από αυτά έχουν συμπεριληφθεί σε διαφημίσεις και σε σίριαλ της ελληνικής τηλεόρασης.

Δείτε το site του: kyriakospapadopoulos.gr